Közmeghallgatás volt Döbröközön

2011.12.12.

 

2011. december 12-én este 18 órakor a döbröközi képviselő-testület közmeghallgatást tartott az általános iskola aulájában. A megjelent mintegy 30-40 fő érdeklődő előtt a megjelent teljes létszámú képviselő-testület beszámolóját Szili Lajosné polgármester olvasta fel. A beszámoló teljes szövege elolvasható itt.

 

 

A lakosság köréből több hozzászólás, érdeklődés is elhangzott, melyekre a polgármester és a képviselők együttesen adtak választ.

Egy Külső utcai lakos arról érdeklődött, hogy feléjük az árkolás mikor történik meg? - A válasz: tervben van, rövidesen (értsd: 2012-ben) megvalósul.

Egy Petőfi utcai lakos pozitívumként kiemelte a rengeteg önkormányzati pályázatot, mellyel a képviselő testület községünket gyarapítja. Ugyanő felhívta a figyelmet arra, hogy különösen a Petőfi utcában, de másutt is, babakocsis anyukák az utca közepén tolják a kocsit sok esetben úgy, hogy még másik gyermekek is haladnak mellettük. Ez rendkívül balesetveszélyes. - A válasz: a rendőrségnek (kmb-nak) kell fellépni ellenük. Ugyanő érdeklődött az ivóvíz minősége  iránt, megfelel-e az előírásoknak, ihatjuk-e bátran? - Válasz: Az ivóvíz minősége akkor javul, ha megvalósul a 100 százalékban támogatott ivóvízminőség javító program EU-s forrásokból. Sajnos a régi csöveken folyik akkor is majd az ivóvíz, mely kétségessé teszi a víz majdani tisztaságát. Várható ugyanakkor, hogy a víz metán és arzén tartalma jelentősen csökken, az egészségügyi határérték alá. 

 

 

Egy közmunka programban résztvevő elmondta, hogy a szemét összeszedése volt a feladata. Azt tapasztalta, hogy a szemét újra keletkezik, főleg a gyerekek szemetelnek. Javasolta, hogy a diákok számára szemét összeszedési akciót kellene indítani, melynek nevelő hatása lenne rájuk.

Egy Kapos utcai  (Sarok) lakos elmondta, hogy nincs feléjük kövesút, a kukás autó nem megy le hozzájuk. - Válasz: Az egész falu bejárása megtörtént, megállapítást nyert, hogy honnan és mennyi kukát ürítenek hetente. A Kapos utcai panaszára jelezte a polgármester asszony, hogy a megoldás a 3 db. konténer elhelyezése lenne, amibe a szemetet elhelyezhetnék a lakosok. - A Kapos utcai lakos viszontválaszában elmondta, hogy azzal ugyanott lenne, mint most van, hiszen most is, és akkor is jó messzire kellene vinnie a szemetet. - További tájékoztatásként a polgármester asszony elmondta, hogy a jelenlegi szolgáltatóval a szerződés lejár 2012. január 2-án, így a helyzet egyelőre bizonytalan. Előfordulhat, hogy a díjfizetést illetően is változás lesz - várható, hogy a lakossággal szerződik közvetlenül a szolgáltató a szemétszállításra.        

Egy Cserénfai utcai lakos az utcájuk felújításáról érdeklődött. Válasz: - Várható jövőre a legkritikusabb 100-200 m-es szakasz felújítása. Ugyanez a lakos sérelmezte, hogy a kukások ott hagyják a kukát az utca közepén sokszor olyannyira odavágva, hogy az megsérül, összetörik. - Válasz: - Jelenteni kell. A tapasztalat az, hogy az elkövetővel szemben a szolgáltató eljár és vele a kárt kifizetteti.

Több kérdés nem hangzott el, így a közmeghallgatást Szili Lajosné polgármester berekesztette.

 

<<<vissza<<<