Szépül az iskola, átalakulnak a termek, tornaszoba lesz az oviban is

 

Igazából nem zárt be a nyárra az iskola Döbröközön. No persze a gyerekek vakációznak, vagy játszanak az új játszótereken, de a tanév végét követően az iskolában szinte azonnal elkezdődött a felújítási munka, hogy ősszel a diákokat tiszta, frissen festett termek várják. Lázár Albert és közmunkás csapata teremről-teremre tesz rendet. A régi, évek óta nem használt cserépkályhák elbontásra kerültek, az alapjuk parkettázatlan, melyet most pótolni kell. Másik feladat a tisztasági festés. Nos, a termekre igencsak ráfért egy alapos festés. A falak javítását, vágását a közmunkás fiúk végzik, magát a festést pedig a női festő brigád csinálja. Természetesen, ha kell a közmunkások a takarítási munkákba is besegítenek. A felújítás során a központi fűtés csövek is újra mázolásra kerülnek.

 

 

 

 

A közmunkások alakítják ki az új tornatermet is. Ismeretes, hogy a tornacsarnok nem használható, így a tanári irodából alakítanak ki tornatermet. Rácsokat helyeznek az ablakokra, bordásfalakat szerelnek fel, stb. Egyébként ennek a teremnek tornaterem volt a funkciója mielőtt a tornacsarnok megépült. 

 

Régi igény volt az óvoda részéről, hogy az ovisok egy speciális, külön erre a célra kialakított és berendezett tornaszobában végezhessék a tornagyakorlataikat. A közmunkás csapat vállalta ennek a teremnek a kialakítását is. Most szünet van az óvodában. Mire visszajönnek a gyerekek, tiszta, újrafestett lesz az óvoda, és kész lesz a tornaszoba is.


<<<vissza<<<