Hat vár hat rád - egy különleges nap

2016.06.25.

 

2016. június 25-én kimondottan hőség volt már kora reggel a döbröközi Werbőczy-vár romjainál, ahova összegyűltek immár másodszor a túrázni vágyók a környékről és Döbröközről. Itt volt ugyanis a 32 kilométeres történelmi túra kiindulópontja, mely során a túrázók hat középkori várat keresnek fel a kijelölt túraútvonalon, ahol külön ügyességi feladatok várják a vállalkozó szellemű és még nem elég fáradt vándorokat.

A túrát Szabó Loránd Dombóvár város polgármestere indította útjára tavaly. Idén is praktikus tanácsokkal látta el a túrázókat megnyitójában, sőt ő maga is részt vett a túrán, igaz kerékpárral, hogy segítségére lehessen az esetleges eltévedőknek, vagy más rászorulóknak.

A döbröközi Werbőczy-vár valamikori ura, Werbőczy István és neje, Szekcsői Herczeg Katalin köszöntötte az egybegyűlteket, mintegy megelevenítve azokat középkori napokat, amikor is e vár falai között tartották esküvőjüket, lakodalmukat. A döbröközi hagyományőrzők idén is tejfölös likaskaláccsal kínálták az éhes túrázókat.

Farkas Edit döbröközi polgármester indította útjára a túrázók sokaságát, akiknek korhű öltözetben lévő fiatalok puskalövéssel és ágyúlövéssel adták meg az indulásra a jelet. 

Ez a nap egy különleges nap, hiszen a dombóvári Szigeterdőben déltől már folyamatosan programok várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Este a Vazul vére című történelmi rockopera előadását nézhetik meg a szabadtéri színpadon.

A hat vár hat rád programjaival a Dél-Dunántúl egyik jelentős nyári eseményévé vált.

 

Képek a döbröközi eseményekről (Farkas Tamás):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<