Pedagógusnap

2016.06.16.

 

Kitört a nyári szünet az iskolásoknak. Ilyenkor helyénvaló egy pillanatra megállni, értékelni a mögöttünk hagyott tanévet. Az év végi értékelő bizonyítványt már a tanulók megkapták, a nyolcadikosok pedig elballagtak. A pedagógusok még dolgoznak ugyan (nekik később kezdődik a szünet), de évről évre hagyomány, hogy a közösség őket is köszönti, megköszönve egész évi fáradságos munkájukat.

 

Kis ünnepség keretében Farkas Edit polgármester szólt a döbröközi tanári karhoz.

 

"Június első vasárnapján azokat köszöntjük, akik az orvosi és a lelkészi pálya mellett talán a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak – a pedagógusokat.
A mai ünnepségünkön köszöntjük az aktív és nyugdíjas pedagógusokat, és az Ő sikeres munkájához nélkülözhetetlen adminisztrációban dolgozókat, a dajkákat, a takarítókat, akik nélkül egy intézmény sem működhet.
A pedagógusok minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják. A nevelők mindig fiatalok maradnak, hiszen gyermekek, fiatalok között, érdeklődő, csillogó „szempárok tükörtermében élnek”.
Munkájuk nem mindig kecsegtet azonnali sikerrel. Munkájuk valódi haszna sokszor csak évek, esetleg évtizedek múlva mutatkozik meg, és abból a haszonból, Önöknek lehet, hogy csak egy kedves mosoly, egy hálás köszönet jut.

Kedves jelenlévő Pedagógusok!
Én valamennyijüknek azt kívánom, hogy legyen minél több pillanat a pályájuk során, amikor érezhetik, hogy a munkájuknak értelme van, az életük pedig valódi érték.

Most pedig engedjék meg, hogy az idei évben 40 év óvónői munkája után nyugdíjba vonuló Bergné Gyenei Mária, Marika óvó nénit köszöntsem. Marika 40 év pedagógusi szolgálatát egyetlen intézményben, a Döbröközi Óvodában töltötte le.
Keze közül több száz kis óvodás indult el az iskolába.
A gyermekek, a szülők és az Önkormányzat nevében köszönjük a munkádat, kívánok sok erőt, egészséget a nyugdíjas éveidhez.
 

Tisztelt Pedagógusok!
Az Önkormányzat nevében köszönöm 2015-16-os tanévben végzett munkájukat, kívánok mindnyájuknak megértést a munkahelyükön, tiszteletet és köszönetet a szülőktől és a diákoktól, örömteli pillanatokat és sok sikert szakmai és magánéletükben, valamint mindenekelőtt töretlen egészséget! "

 

A pedagógusnapi alkalmat kihasználva Farkas Edit polgármester köszöntötte a vas- és gyémántdiplomás Katus Gyulánét és Dr. Kelemen Lajosnét is.

Farkasné Doszpod Aranka pedig a Balog Zoltán miniszter által adományozott A pedagógus szolgálati emlékérem kitüntetést vehette át 40 éves munkája elismeréséül.

 

Képek a pedagógusnapról (Gurmai Attila):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


<<<vissza<<<