Közfoglalkoztatás 2016

2016.04.16.

 

Önkormányzatunk az idei évben is nagy hangsúlyt fektet a közfoglalkoztatásra. Fontosnak tartjuk, hogy mindazok, akik dolgozni akarnak, családjuk és maguk megélhetését biztosítani szeretnék, de nem jutnak másutt munkalehetőséghez, azoknak az önkormányzat teremtsen erre lehetőséget.

Ennek érdekében az idei évben 5 programot nyújtottunk be a munkaügyi kirendeltséghez.

2016.03.01-től folytatódik a Start mezőgazdasági program összesen 33 fő részvételével. A programban az eddigiekhez hasonlóan emberi fogyasztásra szánt  növényeket és takarmánynövényeket is termesztünk, valamint nyulat és sertést tartunk, tenyésztünk. A megtermelt zöldségeket a helyi konyhára adjuk el, illetve a helyi piacon értékesítjük.

2016.04-01-től 9 fő részvételével elindult a Belvíz program. A program keretében folytatódik a csapadékvíz elvezető árkok burkolása, tisztítása.

Várhatóan 2016. május elején indul a Bio program. A program tartalmazza az év során az önkormányzati területeken a fák, bokrok gyérítését, ledarálását. A ledarált ágdarálékkal intézményeinket fűtjük. A megtakarítás közel 5 millió forint.

2016.08-01-én indul a Savanyító program 5 fő bevonásával, ahol a megtermelt növényekből savanyúságot készítünk.

Ezen programokon felül 2016.04.01-én indult 5 fő részvételével. a hosszabb ütemű közfoglalkoztatási program .A programban résztvevők a falu közterületeit tartják rendben. (Lázár Albert)

 

Képek a Start mezőgazdasági program munkáiról:

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<