Átadásra került a Műfüves Sportpálya és a felújított Tornacsarnok

2015.09.18.

Képgaléria: >>>>>

 

Döbrököz lakossága, a település sportolói és a Döbröközi Általános Iskola tanulói, oktatói és természetesen a község vezetői számára nagy nap volt szeptember 18-a. Átadásra került e napon a Műfüves Sportpálya és a felújított Tornacsarnok. Immár méltó környezetben, megkockáztatható a kijelentés: európai színvonalú körülmények között folyhat eztán ebben a korszerű oktatási centrumban az iskolás gyermekek tanításán túl a mindennapos testnevelés, a szabadidős sportolás, a sportolók edzései, s akár területi sportrendezvények is.

Az ünnepélyes átadásra délután 3 órakor került sor, ahol az ünnepi beszédek felidézték mindazt az erőfeszítést, összefogást, ami a komplexum megvalósulásához kellett.

 

Elsőként Farkas Edit polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

 

 

"Szeretettel köszöntök minden kedves jelenlévőt. Külön tisztelettel köszöntöm Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár urat, megyénk országgyűlési képviselőjét, Fehérvári Tamást, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökét, Weisz Pétert a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség titkárát, Kaszás Zoltánt a KLIK Dombóvári Tankerületének igazgatóját, Kürtösi Krisztián plébános urat, a környék polgármestereit és valamennyi kedves vendéget. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a mai napon községünk életében két jelentős sportlétesítmény átadásánál lehetünk jelen. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának keretében Döbröközön megépült egy 20-szor 40 méteres műfüves sportpálya. Az elkészült pálya a XXI. század minőségeinek elvárásait tartalmazza, télen-nyáron használható, kitűnő körülményeket teremt a labdarúgáshoz. Örültünk a jó hírnek, hogy idén megépül a műfüves pálya, ugyanakkor mellette áll a már hat éve használhatatlanná vált tornacsarnokunk. Sok-sok telefonos egyeztetés történt Simicskó István, akkor még sportért felelős államtitkár munkatársaival, Potápi Árpád államtitkár úrral, és végül június 23-án az Emberi Erőforrások Minisztériumában mint a Döbröközi Sportegyesület elnöke, aláírhattam a támogatási szerződést a tornacsarnok felújítására. Hálás szívvel köszönöm mindannyiunk nevében Potápi Árpád államtitkár úrnak, hogy kérésemet meghallgatva e jó cél mellé állt, és a mai napon birtokba vehetjük a felújított tornacsarnokot. Ígérjük, megtöltjük élettel, vigyázunk rá, hogy sok évig használhassák testük fitten tartására, egészségük megőrzésére a sportolni vágyó döbrököziek..."

 

Ezt követően Potápi Árpád János államtitkár lépett a mikrofonhoz.

 

 

"...A testnevelésre, az oktatásban a mozgásra szánjunk időt és teremtsük meg ennek a tárgyi feltételeit is. A tárgyi feltétel látszólag adott volt, valójában viszont nem volt adott, és ez egy irracionális helyzetet képezett itt Döbröközön. Ekkor ígértem meg polgármester asszonynak a döbröközi tornacsarnok felújítását. Simicskó István államtitkár úrral  ebben nagyon gyorsan meg lehetett egyezni, segítségünkre sietett. Amit itt látnak most, az több mint 42 millió forintba került. Nem egy óriási összeg ez, de egy kis település esetében ez egy nagyon jelentős támogatás. Úgy gondolom, hogy e szép iskola mellett itt van már a szép új sportcsarnok, itt van mellette a műfüves pálya, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek, idősebbek, fiatalabbak egyaránt igénybe tudják venni ezeket a létesítményeket. Szeretnék gratulálni polgármester asszonynak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy polgármester asszony kihajtotta belőlünk ezt a beruházást, csak így tovább..."

Kedves gesztusként az államtitkár úr virágcsokrot nyújtott át Farkas Edit polgármester asszonynak.

 

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében elmondta:

 

 

"Felemelő dolog számomra bármilyen eseményen részt venni ami a megye valamelyik településén átadóval, megnyitóval kapcsolatos. De különösen meleg érzés tölt el olyankor, amikor a sporttal kapcsolatos létesítményt adunk át. Nemzetünk így épül. Úgy épül, hogy fel tudjuk gyermekeinket állítani a számítógép mellől, le tudjuk hozni egy ilyen gyönyörű pályára, egy ilyen csodálatos tornaterembe,  és azt gondolom, hogy itt csak jó dolgokat tudnak csinálni. Ahhoz, hogy megmaradjon a nemzet, a család, a közösség, ahhoz ilyen létesítmények szükségesek..."

 

A beszédeket követően ünnepélyes szalagátvágással átadásra kerültek a sportlétesítmények.

 

 

 

Kürtösi Krisztián atya megáldotta a létesítményeket.

 

 

 

" ...Kétség kívül Isten tetszésére való a lélek felüdítésére és a test gyakorlására szolgáló szabadidő is.  Amikor ugyanis a test megerősödését segítjük elő, az hasznára van a lélek egyensúlyára is, miáltal a testvériség könnyebben épül, és növekszik a barátság. Szent Pál így ír a korinthusiakhoz írt levélben: Hallgassátok meg testvéreim! Nem tudjátok, hogy a pályán küzdők mind futnak ugyan, de a díjat csak egy nyeri el? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! A versenyzők valamennyien megtartóztató életet élnek minden tekintetben. Ők hervadó koszorúért, mi pedig hervadhatatlanért. Én is futok, de nem céltalanul. Az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltán váljak jóvá. Ez az Isten igéje... Kegyelmedet kérjük urunk, hogy ezek a  megfelelően épült épületek a szabadidőt és a szellem felüdülését szolgálják a test és a lélek megerősítésére. Akik itt összejönnek, gazdagodjanak a testvéri kapcsolatok ápolásában, és örömmel dicsőítsenek Téged Krisztus, a mi Urunk által..."

 

Az óvodások vidám sportjelenetével folytatódott az ünnepség, melyet az iskolások sportos, táncos bemutatója követett. Majd következett a pályaavató futballmeccs az átadott Műfüves Sportpályán a Döbröközi Öregfiúk és a Pécsi MSC Öregfiúk között. A meccs végeredménye 6 : 6 döntetlen lett.

 

Képek az eseményről (Farkas Tamás):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<