Műfüves pálya átadása

2015.06.26.

 

2015. június 26-án megtörtént a műfüves focipálya műszaki átadása. A gyakorlatilag kész, 22.280.948 Ft-ba kerülő  , a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt és megnyert pályázati forrásból készült beruházást az építők és a település vezetői, Farkas Edit polgármester úgy is mint a Községi Sportkör elnöke, Lázár Albert és Farkas Róbert alpolgármesterek közösen megtekintették és megállapították, hogy az kifogástalan állapotban elkészült. A beruházáshoz az önkormányzat 10 százalékos önerőt biztosított.

A döbröközi általános iskola udvarán, a régi aszfaltos sportpálya helyére került ez a minden szempontból kifogástalan sportlétesítmény. Végigsétálva a a műfüvön, az az érzése támad az embernek, hogy jobb, mint az igazi füves sportpálya. Persze, majd a használatkor derül ki igazán a sportolók számára. A pályát mély, komoly alappal látták el, amely magába szívja az esővizet, melyet egy csőhálózat elvezet. A műfű egy vastag, elsimított kavicsrétegre került csíkokban elhelyezve, mely csíkokat a végén két komponensű ragasztással tették stabillá. A pálya fehér felfestései, valamint az MLSZ logója is műfűből készültek, melyek utólag lettek beillesztve a pályába. Végül apró műanyag golyókkal lett felszórva a pálya, mely következményeként a műfű álló helyzetbe került, s amely golyók puhává teszik a rajta való szaladást, valamint enyhítik az elesés következményeit. Az építők elmondása szerint rendkívül strapabíró a pálya, ugyanakkor szükséges a rendszeres karbantartás is. Szóval vigyázzunk rá.

A pályát körben kb. 1 méter magasan fehér fa palánk veszi körül, valamint több méter magas háló akadályozza meg a labda kirúgását a pályán kívülre.

Este, éjszaka is lehet majd sportolni itt, ugyanis négy magas oszlopon, oszloponként 3-3 korszerű reflektor világítja meg a teret.

 

Farkas Edit polgármester elmondta, hogy a  sportpálya közösségi használatra történő átadása egy későbbi időpontban ünnepélyesen történik majd meg. Elmondta, hogy jelenleg a pálya környékének a rendbetétele folyik, térkövezési munkálatok, a tereprendezés, az iskola udvarán lévő padok, asztalok, játszótéri elemek áthelyezése következik, majd a füvesítés. Még egy jó hírt mondott a polgármester asszony. A jövő héten elkezdődik a sportcsarnok belső felújítása is. Új vizesblokk kerül a földszinten kialakításra az előtérben, majd új fűtési rendszer kerül felszerelésre, megújul a világítás is, és ami fő, hogy végre zöld, műanyag sportburkolatot kap a tornacsarnok.

 

Cikk és képek a pályáról (Farkas Tamás):

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<