A táncé volt a főszerep a farsangon

2014.02.21.

 

Február 21-én megtartották a döbröközi általános iskolások farsangját. Ezúttal az alsó  és a felső tagozatosok együtt vonultak fel a mulatságon. Az intézmény aulája szinte kicsinek bizonyult a műsorhoz, ugyanis rengeteg érdeklődő tette tiszteletét.

 

Képgaléria: >>>>>

 

Miután Mészárosné Locskai Tímea tanítónő megnyitotta a programot, először a Döbröközi Modern Tánccsoport lépett fel, akiket korábban már láthattunk a Szülők-Nevelők Bálja nyitószámaként. Majd a legkisebbek vonultak fel jelmezben egyesével a közönség előtt. Láthattunk magyar leányt, bohócot, gólyát az ebédjével, méhecskét, Hófehérkét, hastáncost, pattogatott kukoricát, hableányt, de meglátogatott bennünket régi barátunk, Zorro is, valamint két trendi médiaszemélyiség is: egy Monster High baba és Csóró Lali is. A második évfolyamosok közt gomba, Batman, szellem, kalózok, versenytáncos, hastáncos, rapper, boszorkány és egy fába szorult féreg is bemutatkozott, valamint begurult közénk Barbie baba díszes hintója.

A harmadikosok két csoportos produkcióval léptek fel. Egyik csoport az Alíz Csodaországban című mesét idézte fel, a másik pedig az Indul a bakterház című nagysikerű magyar film részleteit adta elő, természetesen mindkettő előadás a hozzá illő jelmezekkel együtt játszódott le.

A negyedikesek közt több páros jelmezes is fellépett, így pl. a Happy Meal menü, a kiskutyák, az ördög lányok, a lovagok, valamint egy szaloncukor és egy bérgyilkos.

 

 

Felső tagozatban már inkább a zenés-táncos előadások voltak a jellemzőek, de itt is láthattunk ötletes öltözeteket és humoros megoldásokat. Az ötödik osztály a Csillag születik tehetségkutató versenyt idézte meg, ahol a lányok vadmacskaként mutatták meg tánctudásukat, a fiúk pedig szórták a poénokat.

A hatodikosok is két táncos produkcióval álltak a zsűri és a közönség elé: a lányok mentősöknek, a fiúk balerináknak öltöztek, majd mindkét alakulat táncra perdült.

A hetedik osztályból négy leány döbröközi hagyományőrző népviseletben vonult a parkettre, majd elkezdték járni a csárdást. Hirtelen azonban modern zenére váltottak, s Rihanna slágerére buliztak, természetesen népviseletben. Őket követték rabnak öltözött osztálytársaik, akik sanyarú sorsukat példázva, „Az iskola rabjai”-nak nevezték magukat és szintén táncolni kezdtek.

Úgy tűnik, a suliban többen láncra verve érzik magukat, erről tanúskodtak a nyolcadikosok is, az „elítéltek”, akik a farsangon tudták meg, hogy sorozatos kihágásaik miatt életfogytiglani nyolcadik osztályosok lettek. Az ítéletet maga az osztályfőnök, Zsuzsa néni közölte velük. Ám ők kijelentették: tanulni fognak és mindegyikük valamilyen szakmát fog elsajátítani. Majd ledobták magukról fehér leplüket, és előkerültek a szakmák legfontosabb kellékei: hegesztőpajzs, kőműveskanál, számológép, stb.

A fellépők sorát a Vagány csajok tánca zárta, majd a négytagú zsűri elvonult meghozni döntését.

 

 

A bírálók az alábbi helyezéseket osztották ki: az elsős Monster High baba a második, a gólya és a pattogatott kukorica az első helyet szerezték meg. A másodikos boszorkányt, Barbie hintóját, gombát és a fába szorult férget díjazták. A harmadik osztályban mindkét csoport elismerésben részesült, a negyedik évfolyamban a szaloncukor és a Happy Meal menü nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

A felsős osztályokat együtt díjazva az alábbi eredmény született: III. helyezett a balerinák, II. helyezett az elítéltek és I. helyezett a döbröközi hagyományőrzők csoportja lett.

Az eredményhirdetést tombolasorsolás követte, majd késő estig tartó bulin tombolhattak a gyerekek.

A szervező Diáktanács ezúton mond köszönetet minden segítőkész szülőnek, támogatónak, pedagógusnak és diáknak. (Orova Edina)

 

<<<vissza<<<