Nőnap Döbröközön

2014.03.08.

 

Számtalanszor adtunk hírt arról, hogy a döbröközi képviselő-testület milyen felújításokat, milyen foglalkoztatást elősegítő beruházásokat valósít meg a különböző pályázati lehetőségek kihasználásával. Ismét két, jelenleg is folyó beruházásról tudósított bennünket Lázár Albert alpolgármester, aki mint rendesen motorja ezúttal is az eseményeknek.

Megkezdődött a polgármesteri hivatal felújítása. Mint ahogy a képeken is látszik, a felújítás során az épület hőszigetelése megkezdődött, majd következik a nyílászárók cseréje, valamint a parkoló járda felújítása, térkövezése. A polgármesteri hivatal környezetének rendbe tétele szervesen fog illeszkedni a Szentháromság szobrot övező park és a  tájház szintén felújításra váró környezetéhez. A hivatal belső renoválása jórészt már korábban elkészült, igazából a tanácskozó terem (házasságkötő terem) vár a megújulásra - 30 év után arra is sor kell, hogy kerüljön.

A másik, jelenleg is folyó beruházás a volt hegyi óvodában történik. Lázár Albert alpolgármester irányítja itt is a munkákat. Az elképzelés szerint ebben az épületben már a közeljövőben, a nyár elejére egy feldolgozó savanyító üzemet szeretnénk elindítani, ahol a helyi zöldségeket savanyítjuk majd .A hatósági engedélyek beszerzése elkezdődött, a létesítmény minden előírásnak meg fog felelni.

Szili Lajosné polgármester kiemelte, hogy nem csupán új funkciót kap a volt hegyi óvoda, hanem munkalehetőséget kap itt több döbröközi lakos is.

 

Képek a készülő beruházásokról (Lázár Albert):

 

A polgármesteri hivatal szigetelése készül

 

A polgármesteri hivatal hátoldala is megújul

 

A leendő savanyító üzem egy készülő helyisége

 

 <<<vissza<<<