Osztálytalálkozó

2013.11.30.

 

45 év telt el azóta, hogy felcsendült a ballag már a vén diák dallama, s a 8 év iskolai együttlét után szétszéledt a két osztálynyi évfolyam, hogy ki-ki megtalálja a maga helyét, boldogulását. 1968-ban végeztek azok a diákok, akik november 30-án ismét ellátogattak valamikori iskolájukba, a döbröközi általános iskolába.  Rendhagyó osztályfőnöki óra keretében, Somogyvári Lászlóné osztályfőnök vezényletével mindenki sorra került ezen a napon, felelnie kellett minden volt tanulónak arról, hogy gazdálkodott azzal a tudással, amit itt a döbröközi iskolában megszerzett.

S valóban, mindenki boldogult az életben: ki jó szakmát tanult még, s abban jeleskedett, ki polgármester lett, ki óvónő, ki ápolónő, ki vállalkozó, ám így a 60. életév környékén legtöbbűknek a család fontossága, gyermekeik sikere, unokáik sokasága volt már a fontos, életük valódi sikere ebben nyilvánul meg.

Szili Lajosné és Magyari Jenőné szervezték meg ezt a találkozót, s volt tanáraikkal az IKSZT-ben egy finom vacsora közben még sokáig folyt a beszélgetés, az emlékek felelevenítése...

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<