Ezt érdemes megnézni - Tóthné Szalay Ágnes kiállítása

2013.03.23.

 

2013. március 23-án nyílt meg Tóthné Szalay Ágnes festőművész önálló kiállítása a döbröközi IKSZT-ben. Ágnes a Döbrököz és Mekényes közötti erdőben egy festői tisztáson álló erdészházban élt gyermekkorában erdész édesapjával, édesanyja pedig Döbröközön dolgozott művelődési ház vezetőként. Általános iskolába is Döbröközre járt, így száz szállal kötődik Döbröközhöz, s a döbrököziek is mint elszármazottat tartják számon. Tanítóként Tamásiban oktatta az alsósokat egészen nyugdíjazásáig, ma is ott él. Tehetsége a rajzolás és festés iránt mindig ott lappangott benne, s a szép iránti vonzalma megjeleníteni inspirálta mindazt a megtapasztalt csodát, melyet az erdei élet nyújtott számára. Rajztehetségét már a tanítói munkában is kamatoztatta, majd a hazai alkotó táborok tagjaként neves festőktől tanult festészetet. Ma egy kiforrott művész képeit csodálhatjuk a kiállításon.

A kiállítást Gelencsér Gyula nyitotta meg népes közönség előtt. Farkas Edit népdalokat énekelt, Selyem Attiláné Babits Mihály egy írását olvasta fel. Lázár Albert alpolgármester egy csokor virággal köszöntötte Szalay Ágnes festőművészt. E kedves gesztust követően a közönség megtekintette a kiállítást.

A kiállítás 2013. április 6-ig látható a döbröközi IKSZT-ben. (Farkas Tamás)

 

Fotók a kiállítás megnyitóján készültek (Farkasné):


Szalay Ágnes festőművész és Gelencsér Gyula tanár

 

Farkas Edit és Selyem Attiláné

 

A kiállítás népes közönsége

 

Ezt érdemes megnézni

 

A kiállítás megnyitó közönsége között a művésznő kisorsolta egy gyönyörű csendéletét. A szerencsés nyertes Mikina Tibor lett.

 

 <<<vissza<<<