Tombol a tél - Döbrököz is el volt zárva a külvilágtól

2013.03.15.

 

Márc. 16.

17:30 óra

Feloldották az útzárat

Lázár Albert alpolgármester értesíti a döbröközieket, hogy Dombóvár és Döbrököz között a hóakadály elhárításra került, a rendőrség az útzárat feloldotta. A közlekedés akadálymentes már Gunarasnál is.

 

13:15 óra

Gunarasnál még mindig nem lehet átjutni

Reggel még arra gondoltunk, hogy az utak egységesen felszabadultak, azonban erre még várnunk kell. Információnk szerint Gunarasnál még mindig hóakadályok vannak, abba az irányba nem lehet Dombóvárra jutni. Úgy tudjuk, hogy a Szarvasd-Nagykonda útszakasz járható jelenleg. Akinek muszáj útnak indulnia, annak ezt az útvonalat javasoljuk.

 

07:50 óra

Megjött a kenyeres autó

Március 15-ről 16-ra virradó éjjel újabb információ nem jutott el hozzánk. Az biztos, hogy az utakat éjjel is tisztították, mert hajnalban mind a kenyeres, mind pedig a tejes autó megérkezett Döbröközre rendes időben. Ezek szerint az utak megnyíltak, de az óvatosság továbbra is fontos, mert a síkos, jeges utak veszélyesek.

 

Márc. 15.

18:50 óra

Megállt a szél

Új és reménykeltő fejlemény, hogy a sötétség beálltával a szél lecsendesedett, így a hófúvás is megszűnni látszik. Persze bármikor újra feltámadhat. Információnk szerint jelenleg is dolgoznak mind a Dombóvár felé, mind a Kurd felé vezető út megtisztításán. Elképzelhető, hogy rövidesen (még ma este) jó hírekkel szolgálhatunk. Figyeljék a honlapot!

 

16:30 óra

Ismét minden út lezárva

Lázár Albert alpolgármester közölte a hírt, miszerint továbbra is minden út lezárásra került, amely Döbröközre vezet. Aggodalmaink beigazolódtak, a változatlanul erős szél miatt még ott is hótorlaszok keletkeztek, ahol eddig még nem voltak. Ez azt jelenti, hogy a polgárőrség előre láthatólag éjjel is visszafordít mindenkit az útzár miatt. A rövid időre megnyílt Szarvasd-Nagykonda útszakasz is lezárásra került, mert ismét járhatatlan. A hómaró megérkezéséig, a szél csillapodásáig mindenki maradjon otthon.

 

14:50 óra

Átjutott

Most kaptuk a telefont Farkas Pétertől, hogy Szarvasd-Nagykonda útvonalon terepjáróval átjutott a 61-es útra, ahonnan Kaposvárra igyekszik. Elmondta, hogy az úton változatlanul nagy a hóátfúvás, lehet, hogy a szél ismét járhatatlanná teszi. Dombóváron a rendőrök, akik nem engednek ki senkit Dombóvárról, kérdezték, hogy hogyan jutott ki Döbröközről? Nem volt tudomásuk erről a lehetőségről. Úgy látszik, hogy a hómaró nem ér még ide a Dombóvár-Szarvasd útvonalra, ugyanis a hókotrók nem tudják megtisztítani az utat, mert elakadtak.

Közben Farkas Péter Batéba ért, elmondása szerint mind a látási viszonyok, mind az útviszonyok rendkívül rosszak, senki ne induljon el, mert úgy járhat, mint az előtte haladó terepjáró, ami az árokban kötött ki.

 

13:45 óra

Kerülőút nyílhat

Szili Lajosné polgármester és Lázár Albert alpolgármester folyamatosan kapcsolatban állnak a rendőrséggel, tűzoltósággal, a katasztrófa védelem illetékeseivel. Tőlük kaptuk az információt, hogy most kotorják traktorokkal a Szarvasd puszta és Nagykonda közötti útszakaszt. Szándékuk szerint itt egy nyomsáv járható lesz, melyen ki lehet jutni a 61-es útra. Döbrököz és Szarvasd között a halastavaknál az útviszonyok jók, azonban óvatosan Szarvasdig az úton a hóátfúvások ellenére is lehet haladni.

 

 

 

12:05 óra

Ne induljon senki útnak! Az utak lezárva!

2012. március 15. rendkívüli időjárást hozott Magyarországra is. A Nyugat-Európa felől érkezett havazás sok települést elzárt a külvilágtól, így Döbrököz is megközelíthetetlen. Az éjszaka folyamán a sűrű hóesés párosult a tomboló széllel, melynek természetes eredménye a hóátfúvás, a hóbuckák keletkezése. Már éjszaka több gépkocsit kellett kimenteni a Dombóvár-Döbrököz útszakaszról, melyben a Döbröközi Mg. Zrt. gépei is részt vettek. A folyamatos hókotrás ellenére sem járhatók az utak, mivel a szél azonnal újabb hótorlaszt emel.

Döbröközről a polgárőrök mindaddig nem engedik a járműveket a dombóvári útra, míg a közlekedés nem válik biztonságossá. Az útzár ma este 6-ig biztosan fennáll. A komoly akadályok Szarvasd és Dombóvár között emelkednek, ám Szarvasdról Nagykonda felé sem járható az út.

 

Ugyancsak ez a helyzet a Kurd felé vezető úton. Információnk szerint Kurdnál szintén lezárták az utakat, így onnan sem lehet továbbhaladni Szekszárd és Lengyel irányába.

 

 

 <<<vissza<<<