Iskolai szavalóverseny

2013.02.28.

 

A dalmandi általános iskola idén is meghirdette hagyományos körzeti szavalóversenyét, melynek helyi fordulóját rendezték meg Döbröközön. 2013. február 28-án zsúfolásig megtelt az az osztályterem, ahová az iskolai szavalóverseny közönségét várták. Szép számmal jöttek szülők, nagyszülők és természetesen alsó- és felső tagozatos tanulók is, felkészítő tanáraikkal. Idén is négy korcsoportban versenyezhettek a tanulók.

I.         korcsoport: 1-2. osztály

II.        korcsoport: 3-4. osztály

III.       korcsoport: 5-6. osztály

IV.      korcsoport: 7-8. osztály

 

A versválasztásnál idén semmilyen megkötés nem volt, minden tanuló két szabadon választott költeménnyel készülhetett a megmérettetésre.

Az első osztályosok kezdték a versmondást, akik most először szerepeltek ilyen iskolai versenyen, majd a többi osztály tanulói következtek. A verseny végén a zsűri értékelte a tanulók teljesítményét, ám az ünnepélyes eredményhirdetésre másnap a nagyszünetben, az iskola felsorakoztatott tanulói előtt került sor.

A szép teljesítmény jutalmául minden versmondó oklevelet vagy emléklapot és csokoládét is vehetett át az igazgatótól Andikné Schmidt Máriától, a legkiválóbbak pedig 2013. március 14-én Dalmandon képviselik iskolánkat a körzeti szavalóversenyen.

Ők:      Prógli Kíra - 1. oszt. tanuló

           Bogyora Kristóf - 3. oszt. tanuló

           Vörös Miléna - 5. oszt. tanuló

 

Gratulálunk!

 

Képek a rendezvényről (Farkasné)

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<