Hittant és néptáncot is tanulnak az óvodások

2013.01.27.

 

Gondosné Kovács Katalin vezető óvodapedagógus örömmel újságolta, hogy az óvoda a Döbröközi Önkormányzattól csoportonként 30.000, összesen 90.000 forintot kapott ajándékvásárlásra. Így az óvoda karácsonyfája alatt még több meglepetés várta a gyerekeket.

Képgaléria:  >>>>>

 

 

Az új nevelési évet 62 gyermek kezdte meg óvodánkban. Október 1-től heti egy-egy alkalommal hittan és néptánc várja azokat a gyerekeket, akik ezeken a foglalkozáson részt szeretnének venni. Heti egy alkalommal a tehetségesebb gyerekek számára kézműves foglakozást tartunk. Nemcsak délután, hanem délelőtt is különböző foglalkozások várják a gyermekeket a játéktevékenység mellett. Heti két órában gyógytestnevelésen, egy alkalommal logopédiai foglalkozáson vesznek részt az erre rászoruló gyermekek. Akiknek szükséges egyéni fejlesztésben is részesülnek.

Október 10-től 13 fő úszásoktatáson vesz részt 10 alkalommal a Dombóvári Szivárvány óvoda uszodájában. Színházlátogatáson is részt veszünk 34 óvodással, 4 alkalommal tekinthetjük meg a Dombóvári Művelődési Ház által szervezett előadásokat. Mindkét szervezett program önköltséges.

Óvodánk udvarára új mozgásfejlesztő játék került, bővítve a gyermekek számára a lehetőséget mozgásigényük kielégítésére. Két gyönyörű, faragott pad is szolgálja az óvodások pihenését.

Novemberben 19 óvodásunk vett részt az IKSZT által meghirdetett népdaléneklési versenyen. A gyerekek nagyon lelkesek voltak és első alkalommal vehették fel azokat a népviseleti ruhákat, melyeket pályázaton nyertünk.

Októberben a Biohárs Játszóterek országos rajzpályázatot hirdetett „Álmaim játszótere” címmel. Óvodánk 12 rajzot küldött be, összesen 91 pályázat érkezett, melyből a II. helyezést Domonkos Zsófia nagycsoportos óvodásunk nyerte. Segítő óvodapedagógus Ács Mónika volt. Zsófi ajándéka mellé óvodánk 30.000 forint értékben fajátékokat kapott.

Nagy öröm és várakozás előzte meg a Mikulás érkezését óvodánkban december 6-án. A gyerekek verssel, énekkel készültek a nagy találkozásra. Az előkészületek is nagy örömet jelentettek a gyerekek és felnőttek számára. Mikulás csoportonként látogatta meg a gyerekeket és adta át az ajándékokat.

 

A Döbröközi Mg. Zrt.-től már évek óta kap óvodánk szaloncukrot, ez idén sem volt másképpen. Köszönjük szépen, hogy minden évben gondolnak ránk!

December 10-én a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadását élvezhették a gyerekek az óvodában.

Majd eljött advent, a karácsonyvárás időszaka, melyre az öröm, a várakozás, a készülődés, az izgalom és a szeretet volt jellemző. Adventi kalendárium készült, melynek ablakai meglepetést tartogattak a gyermekek számára. Luca napján búzát vetettünk, melyet karácsonykor vittek haza a gyerekek. A hagyományőrző csoportunk - Margit óvónéni vezetésével - körbejárta az óvodát és megörvendeztette a gyerekeket és a felnőtteket Luca napi tréfás műsorával, majd a Szálláskeresés megható játékával.  December 20-án kézműves játszóházat tartottunk a gyerekeknek és szüleiknek. A délután folyamán készültek ajtódíszek, képeslapok, karácsonyfadíszek, különböző technikákkal díszített fenyőfák. Mézeskalácsot is készítettünk, melyet még melegen el is fogyasztottunk.

December 17-én nagycsoportos óvodásaink betlehemes játékkal köszöntötték a Nyugdíjas klub tagjait karácsonyi összejövetelükön. December 19-én óvodánk ezzel az előadással vett részt az IKSZT-ben megrendezett Falukarácsonyon.

Óvodánkban a karácsonyi előkészületekhez hozzátartozik a csoportszobák, egyéb helyiségek feldíszítése, melyben a gyerekek is aktívan részt vettek. A mézeskalács-figurákat közösen formáztuk, díszítettük és sütöttük. A nagycsoportosok betlehemes játékukkal megörvendeztették a kisebbeket. Csoportonként ünnepeltünk. A gyerekek ajándékokat készítettek szeretteiknek. Intézményünk a Döbröközi Önkormányzattól csoportonként 30.000, összesen 90.000 forintot kapott ajándékvásárlásra. Így karácsonyfánk alatt még több meglepetés várta a gyerekeket. Az ajándékok bontása minden csoportban nagy lelkesedéssel történt. A kapott játékokat örömmel vették birtokba, minden egyeset kipróbálva. Ezen a napon az asztalokra ünnepi teríték és asztali díszek kerültek, melyek megadták a hangulatot a finom ünnepi ebédhez.

   

 <<<vissza<<<