Könyvtárosok szakmai napja Döbröközön

2013.09.17.

 

2013. szeptember 17-én a döbröközi IKSZT adott otthont a Tolna megyei könyvtárosok szakmai napjának. A mintegy harminc könyvtárost Dr. Dóra Edina aljegyző köszöntötte, majd megismertette a résztvevőket Döbrököz múltjával és jelenével. Kiemelte, hogy a döbröközi önkormányzat kihasználva a pályázatok nyújtotta lehetőségeket, nagy gondot fordít a község kulturális életének megerősítésére. Így valósulhatott meg e modern IKSZT és benne a könyvtár is, melyek szolgáltatásaikkal és programjaikkal, a civil szervezetek aktív közreműködésével a közösségformálás színterévé váltak. Majd Farkasné Doszpod Aranka könyvtáros mutatta be a községi könyvtárat, s benne az új gyermeksarkot játékokkal, a kicsiknek való bútorzattal, valamint ismertette a könyvtárban működő Interaktív Helytörténeti Klub tevékenységét.

 

Németh Judit az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója a szakmai közönséggel ismertette az Őszi Könyvtári Napok országos programjait, melyhez a kis könyvtárak is csatlakozhatnak rendezvényeikkel. AZ Őszi Könyvtári Napok 2013. október 7-től 13-ig tartanak.

Liebhauser János igazgató helyettes beszámolt a Tolna megyei könyvtárak informatikai fejlesztésének lehetőségéről, melynek célja az egységes informatikai rendszer megvalósítása Tolna megye könyvtáraiban.

Csankó Mária a Területi Ellátási Osztály vezetője, aki a szakmai konzultáció moderátora is volt, beszámolt a megyében a közelmúltban felújított könyvtárakról.

A tanácskozáson résztvevő könyvtárosok végül megtekintették a vendéglátó intézményt.

 

A képek a szakmai napról:

 

Dr. Dóra Edina aljegyző köszönti a szakmai nap résztvevőit

 

Könyvtárosok a megújult könyvtárban

 

 <<<vissza<<<