Tornacsarnok felújítás?

2011.03.31.

 

Nem véletlen, hogy e tudósítás címe után kérdőjelet tettünk tekintve, hogy egy új pályázat benyújtásáról döntött március 30-án a képviselő-testület, mely pályázatnak az elnyerése bizonytalan.

Folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Már hosszú ideje fejlesztéseket csak pályázati úton képesek az önkormányzatok megvalósítani, így a döbröközi önkormányzat is. Különös figyelemmel voltunk arra, hogy az iskola felújítása után valamilyen megoldást találjunk a tornacsarnok újbóli használatba vételére is. Mégiscsak elszomorító az, hogy tanulóink ugyan egy szép iskolába járhatnak majd, de tornázni, sportolni nem tudnak a megfelelő terem híján. Most lehetőség nyílt pályázni. A maximálisan elnyerhető pénzösszeg húszmillió forint, melyhez az önkormányzatnak tíz százalékos önerőt kell biztosítani, ám valójában többe kerül, mert ennyiből nem megvalósítható a tornacsarnok felújítása. Egy vállalkozó cég a kivitelezésre árajánlatot nyújtott be, mely az legszükségesebb munkálatok elvégzését tartalmazza: A szerkezet megerősítését, a tornacsarnok oldalának új szigetelő burkolattal történő bevonását, a tető kijavítását és szigetelését, valamint a csatornázás felújítását, a beázás megszűntetését. A saját erőn túl még megoldást kell találnia az önkormányzatnak a padló felújítására, valamint a villanyhálózat kijavítására is, bár ez utóbbi nem jelentős kiadás.

 

A képviselő-testület bevállalta a pályázást és döntött arról, hogy sikeres pályázat esetén a kiírásnak megfelelően 2012-ben már a felújított tornacsarrnokban kell tartani a tornaórákat.

 

<<<vissza<<<