Sebestyén István mesemondó volt a könyvtár vendége

2011.12.14.

 

December 10-én, szombaton este egy ritka jó hangulatú program részesei lehettünk az iskola aulájában. Sebestyén István népművész, mesemondó volt a községi könyvtár vendége, aki székely emberként székely meséket adott elő. A többnyire pajzán, ám tanulságos meséket ízes székely dialektusban adta elő, fergeteges sikerrel. A közönség dőlt a kacagástól, a humoros előadástól.

 

 

Előtte Farkas Péter táncolt szintén nagy sikerrel. Míg a közönség a mesemondó érkezésére várt, Andikné Schmidt Mária rövid előadást tartott a Luca-napi hagyományainkról.

A közönség borkóstolást tartott hozott termelői borból, így a műsor végén a hagyományőrzők és vendégek a mesemondóval együtt táncra perdültek. A zenét Gyugyi Péter, Ruff László és Hódosi Péter együttese szolgáltatta.

 

A rendezvényt Farkasné Doszpod Aranka könyvtáros rendezte a TÁMOP-3.2.4/08/1-2009-0020 Akadálymentes könyvtárak a dombóvári kistérségben pályázat részeként. A rendezvény támogatója volt az Andikné Schmidt Mária által vezetett Döbröközi Hagyományőrző Alapítvány.

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<