Kitüntetés a kiemelkedő vöröskeresztes munkáért - Kajári Gyuláné

2011.12.07.

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Kajári Gyuláné részére kiemelkedő vöröskeresztes munkája elismeréseként a Vöröskeresztes munkáért kitüntetés bronz fokozatát adományozta, melyhez szívből gratulálunk.

Kajári Gyuláné:
- Köszönöm a gratulációt. A kitüntetést már idén tavasszal, májusban adományozták számomra, de akkor azt átvenni nem tudtam. Gulyás Katalin megyei igazgató most egy kiváló alkalmat talált az átadásra, mégpedig Dombóváron, ahol a Vöröskereszt egy ünnepség keretében megvendégelte a 40, 50, 60 és a 120 alkalommal vért adókat, akik szintén elismeréseket kaptak, kis ajándékcsomagok kíséretében.
A Vöröskereszt alapszervezet Döbröközön korábban évekig nem működött, aztán néhány éve felvállaltam az újjászervezését. Ma már 80 fő vöröskeresztes tagunk van, a legnagyobb létszámmal rendelkezünk a dombóvári kistérségben. Döbröközön van a legtöbb véradó is. Legutóbb október 26-án 48 fő adott vért. Egyébként évente három alkalommal szervezünk véradást, két alkalommal ruhaosztást, ahol a Katolikus Karitász, a Vöröskereszt és magánszemélyek adományait adjuk át a rászorulóknak.
Éves tagdíjunk 600 Ft, melynek 60 %-át helyben használhatjuk fel. Idén ebből 12 család kap karácsonyra egy-egy zacskó szaloncukrot, de ebből finanszírozzuk véradáskor a véradók étellel, itallal való ellátását is.

Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke, valamint Selymes Erik a Magyar Vöröskereszt főigazgatója által aláírt kitüntetés újdonsült talajdonosa a döbröközi Vöröskeresztes Alapszervezet vezetőjeként végzett odaadó munkájáért méltán érdemelte ki ezt az országos elismerést.
 

<<<vissza<<<