A START munkaprogramról

Lázár Albert tudósítása

2011.11.14.

 

Önkormányzatunk a Start munkaprogram keretében 33 ember foglalkoztatásra, valamint eszközökre közel 4 millió forintot nyert. Ennek keretében kistraktort is vásároltunk, ami a jövőre tervezett mezőgazdasági fóliás növénytermesztés elengedhetetlen feltétele, eszköze. A traktorhoz utánfutó, eke, talajmaró is van. Jó néhány eszközt is vásároltunk, melyek között minden munkás munkavédelmi bakancsot, munkaruhát kapott.

 


Kisebb eszközöket is veszünk, ami kell a kertészkedéshez, valamint fóliavázat építünk és fóliát veszünk, ami szintén benne van a megnyert támogatásban.
A téli közfoglalkoztatás keretében motoros fűrészt valamint motoros fűkaszát vásárolunk.

A következő évben is szeretnénk pályázni ennek a pályázati feltételeit ebben a hónapban állítjuk össze.
A következő évben előreláthatólag közel 50 ember kerül bele ebbe a programba, akik kiválasztása a szociális bizottság feladata lesz.

Ezzel párhuzamosan 2012.január 31-ig a Sorsfordító-Sorsformáló program is működik. Máshol már lejárt, csak nálunk hosszabbítottak az árvíz miatt. Ez 10 embert érint.
Ezzel párhuzamosan megy a Szociális Földprogram mely előreláthatólag 20 embernek ad munkát napi 8 órában 2012 június 30-ig megy.
Szintén ezzel párhuzamosan a hosszútávú közfoglalkoztatás keretében 6 fő 2011 dec. 31-ig van foglalkoztatva.
Ugyancsak ezzel párhuzamosan az értékteremtő pályázatunk folytatódik, mely 3 szakképzett embert jelent napi 8 órában szintén december 31-ig.

Tehát jelenleg 89 embernek adunk munkát Döbröközön.

A rövidtávú közfoglalkoztatás során minden ember sorra került, tehát az önkormányzat mindenkinek biztosította azt a lehetőséget, hogy 2012-ben is kapjon FHT-t.
 

<<<vissza<<<