Új nevelési év kezdődött

(Gondosné Kovács Katalin óvodavezető tudósítása)

2011.10.18.

 

Az új nevelési évet 64 gyermek kezdte meg óvodánkban. Személyi feltételeink változtak. Szeptember 1-től az új óvodapedagógusi állást Ács Mónika tölti be. Kolléganőnk, Mágocsi Endréné nyugdíjba vonult, helyére Kürthy-Kalló Tímea óvónő került. Így minden csoportban adott a személyi feltétel, két óvodapedagógus és egy dajka foglalkozik a gyerekekkel. Október 1-től új tevékenységeket nyújtunk a gyermekek számára. Heti egy-egy alkalommal hittan és néptánc várja azokat a gyerekeket, akik ezeken a foglalkozáson részt szeretnének venni. Heti egy alkalommal a tehetségesebb gyerekek számára kézműves foglakozást tartunk. Előző évekhez hasonlóan angol nyelvoktatást szerveztünk azoknak az óvodásoknak, akiknek a szülei igényelték, ők heti 2 órában foglalkozhatnak a nyelvvel. Dombóvárról a Katedra nyelviskola tanára jár ki hozzánk, a gyerekek mellett felnőttoktatást is tart, amelyen 6 személy vesz részt.

Nemcsak délután, hanem délelőtt is különböző foglalkozások várják a gyermekeket a játéktevékenység mellett. Heti két alkalommal gyógytestnevelésen, egy alkalommal logopédiai foglalkozáson vesznek részt az erre rászoruló gyermekek. A nagycsoportban pedig egyéni fejlesztésben részesülnek.

Október 6-tól a középső- és nagycsoportosok egy része úszásoktatáson vesz részt 10 alkalommal a Dombóvári Szivárvány óvoda uszodájában.

 

 

Színházlátogatásra is készülünk ebben az évben. Közel 40 gyermek részvételével, 4 alkalommal tekinthetjük meg a Dombóvári Művelődési Ház által szervezett előadásokat. Mindkét szervezett program önköltséges.

Október 18-án Mosolystúdió járt óvodánkban egy ingyenes gyermekprogrammal, melynek során a gyermekek arcát kifestették, majd közös zenés-táncos műsorral örvendeztették meg őket.

 

 

Szeptemberben a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rajtpályázatot hirdetett, melyre 11 pályaművet küldtünk be. Nagy örömünkre az óvodás kategóriában két nyertesünk is volt. Az I. helyezést Frei Patrik, a III. helyezést pedig Mikolics Márk érte el, segítőjük Bergné Gyenei Mária volt. Gratulálunk nekik!

 

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Szemes Lajosnak, aki még májusban felhívta figyelmünket a TESCO akciójára, melynek jelszava: Tegyen egy lépést a környezetvédelemért! Kezdeményezésére elkezdtük gyűjteni a PET-palackokat és aludobozokat, melynek szállítását is Ő vállalta. Az akció október 31.-én járt le. Erre az időre az 1 és 2 forintokból majd 20.000.- forint gyűlt össze, valamint közel 200 palack NaturAqua szénsavmentes ásványvíz. Köszönjük Lajosnak és mindenkinek, aki részt vett ebben a gyűjtésben és összefogott a jó cél érdekében!

 

Képgaléria >>>>>

 

<<<vissza<<<