Megszakadt a döbröközi betörő "szerencsesorozata" (forrás: infodombóvár)

2011.10.07.

 

A férfi (Sz. Z.) nyolc présházat, illetve családi házat tört fel az elmúlt hónapokban és onnan szerszámgépeket, különböző fémhulladékként értékesíthető tárgyakat, bort, valamint gázolajat tulajdonított el. Ezzel összesen több mint 450 000 Ft kárt okozott a sértetteknek. Mi több, ezt szinte minden esetben 10 000 forintot meghaladó károkozással „fejelte meg” az ingatlanba történő behatoláskor okozott rongálással.

A kihallgatása során a férfi a gyanúsításban közölt bűncselekmények elkövetését elismerte, azonban tettestársként két olyan férfit nevezett meg az egyik bűncselekménnyel kapcsolatban, akikről a nyomozók rövid utánajárással kiderítették, hogy akkor és ott nem voltak jelen, a bűncselekmény elkövetésével semmilyen kapcsolatba nem hozhatók.

Amikor folytatták a kihallgatását, a döbröközi férfi elismerte, hogy valótlanul állította a két személyről azt, hogy a bűncselekményt közösen követték el. Tettét azzal indokolta, hogy bár felhívták a kihallgatás során figyelmét a hamis vád büntetőjogi következményeire, ő mégis ilyen módon kívánt elégtételt venni korábbi sérelmeiért az általa megnevezett testvérpáron.

Mivel a gyanúsított jövedelemmel nem rendelkezik, magát bűncselekmények elkövetéséből tartja el, illetve az ellene folyó büntető eljárás során újabb szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekményt követett el, a nyomozóhatóság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, azonban az ügyészség döntése értelmében szabadlábon védekezhet.

A dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, a hamis vád bűntett miatt szintén három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

A betörő elfogásában kiemelkedő eredményes szerepe volt Deák Béla körzeti megbízottnak, aki a jelzést követően mintegy két órán belül előállította a bűnözőt.

 


<<<<vissza<<<