Megkezdődik a kátyúzás

2011.08.31.

 

A döbrököziek számára, de az utakon közlekedő vidékiek számára is a legtöbb gondot okozzák az utakon keletkezett kátyúk. Az állapotok már-már tűrhetetlenek. Így látja ezt a döbröközi képviselő-testület is. Mindenki előtt ismeretes, hogy az önkormányzat költségvetése szűk mozgásteret enged, de erre a Lázár Albert pb. elnök által vezetett pénzügyi bizottság mégis megtalálta a forrást.

 

A döbröközi képviselő-testület sürgősséggel intézkedett, hogy haladéktalanul kezdődjön meg az úthibák elhárítása. Erre a célra a 2011. évi kommunális adóból 1.375.000 forintot különített el a 181 kátyú minőségi kijavítására .

 

A munkálatok elkezdődhetnek akár már szeptember 1-jén. Felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy egy-egy útszakasz elkészítésénél először a kátyúkat a KOVI Kft. munkatársai szögletesen körülvágják, majd azt követően meleg aszfalttal töltik fel. Kérjük a lakosságot, hogy a közlekedésnél fokozottan óvatosan járjanak el, mert előfordulhat, hogy néhány napig is kerülgetni kell a körülvágott és kitisztított kátyúkat!

 

A kátyúzás gyakorlatilag valamennyi önkormányzati utat érinti, ám az Árpád utca és a Cserénfai utca ebből kimarad. Ezek az utcák olyan rossz állapotban vannak, hogy kátyúzni azokat nem lehet, ezeket az utcákat teljes szélességükben új aszfalt burkolattal kell ellátni, valamint meg kell oldani az esővíz elvezetését és a padkák nyesését is. Ez egy komolyabb, sok milliós kiadás lesz, és valószínű, hogy csak a 2012-es évben valósulhat meg.


<<<<vissza<<<