Iskolanyitó tanévkezdés

2011.08.31.

 

Augusztus 31-én 18 órakor tartották meg az ünnepélyes tanévnyitót iskolánkban. Sokaknak fontos volt ez az alkalom, mert az iskola felújítását figyelemmel kísérték, segítettek a visszapakolásban, sokak pedig azért izgultak, hogy valóban elkezdődik-e a tanítás az új épületben, gyermekeik megfelelő környezetben kezdik-e el a 2011/2012-es tanévet.

Az ünnepélyen megjelent az APOK szinte teljes vezetése, így Gaál János igazgató úr mellett Takácsné Kovács Beáta igazgatóhelyettes, Zilizi Rozália igazgatóhelyettes és Bach Klára tanár is.

 

 

A Himnusszal kezdődő rendezvényen Szili Lajosné polgármester beszédében megemlékezett az iskola építéséről, felújításáról, majd Farkasné Doszpod Aranka mondott az alkalomhoz illő verset. Andikné Schmidt Mária köszöntőjében kiemelte, hogy immár a falusi gyerek is egyenlő feltételekkel, egyenlő körülmények között tanulhatnak a városi társaikkal.

 

 

A tanévet 24 első osztályos tanuló kezdte meg, akik még mint óvodások érkeztek az iskolába Pecsét Gézáné óvónő vezetésével. Tőle Mészárosné Locskai Tímea és Apáti Viktória tanítónők vették át a megilletődött nebulókat, akik kis vidám, hangulatos dalokkal, versekkel köszöntötték az iskolásokat, szülőket, pedagógusokat.

Szili Lajosné polgármester két elsős tanuló segítségével átvágta a nemzeti szalagot, megnyitva így jelképesen is a tanévet és az iskolát.

 

Részlet Farkasné Doszpod Aranka tanárnő által elmondott versből:

 

Lehetsz most már orvos, mérnök,

        tanár, bíró, tanító,

tanulj pajtás, így lehetsz majd

        másokat is tanító.

        Tiéd már az iskola,

        egyenes az út oda.

                                (Károlyi Amy)

 

Képgaléria: >>>>>


<<<<vissza<<<