Hagymaszüret

2011.07.12.

 

Lassan beérik a gyümölcse annak a rengeteg munkának, melyet a Sorsfordító-Sorsformáló program dolgozói, segítői, az önkormányzat belefektettek a kertészetbe. Elkezdődött ugyanis a hagyma felszedése, megkezdték a betárolását és értékesítését. Valóban értékteremtő munkát végeznek. Kerül a hagymából nem csak a közétkeztetést végző helyi konyhára, hanem piaci árusításra is.

 

 

 

A cukorborsót már hetekkel ezelőtt megkóstolhatták a konyhán étkezők, de a krumpli és a zöldségek is zömmel oda kerülnek. A döbrököziek szívesen vásárolják a piacon a sorsfordítós paradicsomot, uborkát és paprikát is, hiszen az árak barátságosak. A krumpli a mai napon a mérettől függően 150, 100 és 80 Ft-ba, a frissen szedett paradicsom 300 Ft-ba, a paprika 300 Ft-ba, az uborka 250 Ft-ba, a hagyma 150 Ft-ba, a sárgarépa 150 Ft-ba, a cékla 100 Ft-ba került kilónként.

A vásárlók annak örülnek a leginkább, hogy tudják, hogy azt a zöldséget, melyet a döbröközi piacon kedden és csütörtökön megvesznek, biztosan aznap reggel szedték le. A friss árunak hosszabb az eltarthatósága is, az íze, formája, mérete pedig kifogástalan. (ft)

 

<<<vissza<<<