Szuperbringa program Döbröközön is

Forrás: www.infodombovar.hu >>>>>

2011.05.25.

 

Az Infódombóvár cikke Döbröközt ugyan nem említi, azonban nagy sikere volt itt is a programnak, ahogy a lenti fényképekből is látszik. (fotó: Bazsonyiné)

 

Az „Iskola rendőre” programon belül országos kampány indult azért, hogy javuljon az általános iskolás korú gyerekek közlekedésbiztonsága. A „Szuperbringa” programban a Dombóvári Rendőrkapitányság iskolarendőrei és a Tolna Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai előre egyeztetett helyen és időben vizsgálják át a gyerekek kerékpárjait, és hívják fel a figyelmet a KRESZ által előírt kötelező tartozékok fontosságára.
Az eseménysorozat május 17-én 9 órakor kezdődött a dombóvári József Attila Általános Művelődési Központ udvarán. Itt összesen ötvenegy diák kerékpárját vizsgálták át, azonban csupán huszonegyre ragaszthatta fel a „Szuperbringa” matricát a tulajdonosa. Ugyanis mindössze ennyi felelt meg az előírásoknak.

Délután Kocsolán folytatódott az ellenőrzés az általános iskola udvarán, ahol tizenöt átvizsgált kerékpárból mindössze három érdemelte ki a jutalommatricát.

Jellemző volt az első és hátsó lámpa, valamint a csengő hiánya, de akadt olyan bicikli is, amelyre a kormányon és pedálon kívül szinte semmilyen tartozék nem volt felszerelve.

A hiányosságokról levélben értesítik a szülőket, felhívva a figyelmüket arra, hogy gyermekeik biztonsága közös érdekük. A Szuperbringa program ma Dalmandon és Attalában, csütörtökön Dombóváron, a Belvárosi Általános Iskola előtti füves területen és Gyulajon folytatódik.

Amitől Szuperbringa lesz a biciklim, azaz a kerékpár kötelező tartozékai:

könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés;
két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet;
hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet;
egy darab előre fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa;
egy darab hátra piros fényt adó lámpa;
hátul egy vagy két (nem háromszög alakú) piros színű fényvisszaverő prizma;
legalább az első keréken minimum 1 db borostyán sárga színű prizma, mindkét oldalán fényvisszaverővel.

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<