Megszépült az óvoda udvara

Gondosné Kovács Katalin óvodavezető tudósítása

2011.05.17.

 

Birtokba vették óvodásaink az új és felújított udvari mozgásfejlesztő játékokat.
Már a játékok megérkezésének nagyon örültek a gyerekek, alig várták, hogy játszhassanak rajtuk. A húsvéti szünet után, mikor első nap az óvodába jöttek, megcsodálhatták a felállított játékokat. Voltak, akik már korán reggel ki akarták próbálni őket. A délelőtt lassan telt minden óvodás számára, alig várták, hogy az udvarra mehessenek. Mikor elérkezett az idő örömmel vették birtokukba a játékokat. Mindenki ki akart próbálni mindent!
Volt még néhány régi játék, aminek a javítása folyamatosan készült, a hinták is később kerültek fel. A homokozóban még nem volt homok. De ezen a héten már minden játék használatba került.

 


Így az udvarunk több tevékenységet, lehetőséget nyújt óvodásaink számára, hogy mozgásigényüket kielégíthessék. A szép, színes játékok motiváló hatásúak, felhívják a gyermekek figyelmét a mozgásra. Ugyanis minden mozgás több mint a nem mozgás! A gyermekeink egészséges fejlődéséhez pedig nagy szükség van a friss levegőn való tartózkodásra és a megfelelő mozgásra.
Új játék egy mérleghinta, 2 db rugós, állatfigurás játék, mászótorony hullámos mászókával, Előd vár mászófallal, valamint 3 db hinta. Megújult a régi mászóvárunk, mászókánk, autónk, vonatunk, megszépültek a hintaállványok.
Megtelt a homokozó, amit Gilicze Jánosnak köszönünk, aki 6 kocsi homokot szállított óvodásaink számára és nem kis örömére. Elő is kerültek a lapátok, vödrök, a különböző homokozó eszközök, és kicsiktől nagyokig mindenki homokvárat épített.

 


De mindez nem valósulhatott volna meg, ha nem sikerül ennyi pénzt összegyűjtenünk támogatóinktól, valamint ha nincs Lázár Albert képviselő úr, aki mindenben segítségünkre volt. Az ő közbenjárásával kedvezményesen kaptuk a játékokat, a telepítésük is neki és az önkormányzatnak köszönhető, mert az ásást, betonozást, festést az önkormányzat közmunkásai végezték. Karbantartónknak, Portás Ferencnek és a közmunkásoknak köszönjük a munkáját!
Lázár Albert minden munkálatban segített, a szükséges anyagok beszerzése is az ő feladata volt. Nagyon szépen köszönjük a munkáját, hozzáállását! Reméljük, hogy a továbbiakban is ilyen lelkes segítője lesz óvodánknak!

Képgaléria: >>>>>

 

<<<vissza<<<