Tetten érték a betörőket Döbröközön

2011.04.28.

 

2011. április 26-ról 27-re virradó éjjel éjfél után néhány perccel Tobler János homokhegyi lakos szükségét ment végezni az udvaron lévő mellékhelyiségéhez. Eközben arra lett figyelmes, hogy halk neszezést, beszédet hall a pince irányából. Közelebb menve azonnal látta, hogy a melléképület falécezését felfeszítették, még közelebb menve pedig megérezte a folyó bor illatát.

 

 

Azonnal tudta, hogy betörők járnak a melléképületéből nyíló egyébként lakattal lezárt pincéjében. Helyesen járt el, nem zavarta meg a betörőket, hanem szólt a feleségének, aki azonnal telefonált a döbröközi rendőrnek segítséget kérve.

 

Tobler János magához vette a mindig kéznél lévő légpuskáját és az épület mellett a rendőrség megérkezéséig őrt állt.

 

 

Deák Béla rendőr törzszászlós, körzeti megbízott elmondta: éppen szolgálatban voltam, az irodámban az aznapi eseményekről a jelentésemet írtam, amikor éjjel negyed egykor kaptam Tobleréktól a riasztást.

 

 

Néhány percen belül már a helyszínen voltam, ahol valóban betörés nyomait láttam. A tulajdonossal benéztünk a pincébe, ahol első pillanatban a nagy erejű lámpa fényénél sem láttunk senkit. Bemenve a pincébe a hordók mögé bújva találtuk meg T. Tamás és O. Zsolt döbröközi lakosokat. Felszólításomra a tetten ért betörők előjöttek, akiket megbilincseltem és átadtam a hamarosan kiérkezett rendőr kollégáimnak.

 

 

A több órán át tartó vizsgálat, helyszínelés során kiderült, hogy a betörők a helyszínen található eszközök segítségével hatoltak be a pincébe: a rácsot  egy a helyszínen talált fokossal feszítették ki, a pince lakatját pedig a szerszámosból kivett csavarhúzóval feszítették le.

 

 

A betörők szomjukat akarták oltani. A pincében talált szódásüvegek tetejét csavarták le, azokban akarták a bort elvinni.

 

 

Most a balhét kénytelenek elvinni az egyébként büntetett előéletű betörők. Információnk szerint T. Tamás (18 éves) nemrég szabadult feltételesen az Aszódi Javító- Nevelő Intézetből, O. Zsolt (31 éves) pedig felfüggesztett börtönbüntetés tulajdonosa. Mindketten szabadlábon védekeznek.

 

Deák Béla körzeti megbízott ismét jó munkát végzett. Idén 10 betörés történt Döbröközön, melyből 8 tettesét sikerült felderítenie. (ft)

 

 

<<<vissza<<<