Értékteremtő közfoglalkoztatás

2011.04.03.

 

Újabb közfoglalkoztatására nyílt lehetősége a döbröközi önkormányzatnak. Ezúttal a foglalkoztatással szembeni kifejezett kívánalom az volt, hogy az értékteremtő legyen, melyre  az önkormányzat  3 fő 8 órás minimálbéres alkalmazására 3.074.620 Ft keretet kapott 9 havi munkabérüknek és járulékaiknak fedezésére. További előnye a foglalkoztatásnak, hogy eszközök beszerzését is támogatja további 400.000 Ft összegben. Az önkormányzatnak komoly, 668.655 Ft önerőt kell a programhoz biztosítani, ám az eszközbeszerzés lehetősége a többletkiadást valamelyest kompenzálja.

Önkormányzatunk egy építőbrigádot állított fel ebben a programban. A brigád egy fő kőművesből és két fő segédmunkásból áll, akik az építőipari javításokat és egyéb építőipari tevékenységet látnak el. Eszközbeszerzésként egy kistraktort és egy betonkeverőt vásárolt az önkormányzat.

Valódi értékteremtés következik tehát, bár legtöbben azt gondoljuk, hogy eddig is olyan feladatokat adott munkásoknak a közfoglalkoztatás keretében az önkormányzat, melyek komoly értéket képviselnek. (ft)

 

<<<vissza<<<