Mellékletek

2011.03.08.


1.      napirend

 

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Az idei év eddigi fontosabb eseményeiről az alábbiakban számolok be:

Az év első napjaiban a Dombóvári Munkaügyi Kirendeltségen az új foglalkoztatási lehetőségekről tartott tájékoztatón vettem részt a jegyző úrral, Lázár Albert képviselővel és Német Zoltánné előadóval.

 

A jegyző úr elkészítette, és a Dombóvári Munkaügyi Kirendeltséghez benyújtotta a rövid –

és hosszú távú közfoglalkoztatási pályázatot.

 

A VÁTI helyszíni ellenőrzést tartott az iskolánál, melynek eredményéről intézkedési tervet készítettek. (Bővebb tájékoztatás az 5. napirendi pont keretében.)

 

Kisebbségi elektori választás volt, mely rendben lezajlott.

 

Az iskola kivitelező cégének képviselői, műszaki ellenőr, Szabó Loránd polgármester, a jegyző úr, Lázár Albert képviselő, Andikné Schmidt Mária iskola ig. h. részt  vettünk az iskola helyszíni bejárásán, amikor egyeztettük az elkészült és még visszalevő munkákat. (Bővebb tájékoztatás az 5. napirendi pont keretében.)

 

Ülésezett a Szociálpolitikai Kerekasztal, mely alkalommal a január 1-ével életbelépett új foglalkoztatási rendszer és a közfoglalkoztatási ütemterv, valamint a közfoglalkoztatással kapcsolatos pályázat benyújtása került megtárgyalásra.

 

A művelődési házban 115 fő közfoglalkoztatásban érintett személy részvételével fórum megtartására került sor, melyen az új foglalkoztatási rendszerről tájékoztattam a jelenlevőket.

A fórumon jelen volt Czeller György, Farkas Tamás, Lázár Albert képviselők és Farkas János CKÖ elnök is.

 

A Többcélú Kistérségi Társulás elnökségi ülésén vettem részt, melynek fő napirendi pontja a Többcélú Társulás 2011. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalása volt.

 

Ülésezett a Szociális Bizottság, melyen a szokásos napirendi pontokon kívül a szociális rendelet módosítása volt a napirendi pont.

 

Részt vettem a Többcélú Kistérségi Társulás Humán Bizottsági ülésén, majd azt követően a Lápafőn tartott Többcélú Kistérségi Társulási ülésen, melynek főbb napirendi pontjai az Emergency Service Kft., a mozgókönyvtár, a Többcélú Társulás és a Tourinform szakmai beszámolója.

 

A Kapaszkodó és az APOK iskola társulás költségvetési egyeztető tárgyalásán részt vettünk a jegyző úrral (Bővebb tájékoztatás a 2. napirendi pont keretében.)

 

Lázár Albert, Czeller György képviselők, a jegyző úr, Szili Jenő és Jakab Gábor Fadd-Györgymajorban és Kölesden fa aprítékkal működő fűtési rendszert tekintettek meg.

 

Részt vettem a Kurdi szennyvízberuházás ünnepélyes átadásán.

 

Részt vettem Mecsekpölöskén az Európa-Park Szövetség Egyesület ülésén és az ülést követő kolbász fesztiválon, melyen a helyi kolbász-és szalámikon kívül  a finn véreshurkát és finn italt is értékelte a zsűri.

 

Részt vettem a Többcélú Kistérségi Társulás Humán Bizottsági ülésén, és az azt követő társulási ülésen, melynek főbb napirendi pontjai a központi orvosi ügyelethez kapcsolódó Közbeszerzések Tanácsának állásfoglalása, a Többcélú Társulás költségvetésének tárgyalása,

a Társulás és a települések híreinek médiákban történő megjelenése, a kistérségi térfigyelő rendszer kiépítése volt.

 

A Hőgyész-Dombóvári összekötő út felújításának egyeztető tárgyalása volt a Polgármesteri hivatal tanácskozó termében, melyen a hatóságokon, érintett önkormányzaton kívül az út melletti ingatlan tulajdonosai közül is többen jelen voltak. Jelenleg a tervezés folyik, a pályázat benyújtása a nyárra várható.

 

Andikné Schmidt Máriával és Farkas János CKÖ elnökkel részt vettem Hőgyészen a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia egyeztető fórumán. Az ÚMVP III. tengely pályázathoz kapcsolódó projektötletek benyújtásra kerültek. (Bővebb tájékoztatás az Egyebek c. napirendi pont keretében.)

 

Részt vettem Dombóváron az ár és belvízvédelemmel kapcsolatos felkészítésen, mely alkalomból átvehettem a Tolna megyei Közgyűlés által, az árvíz védelemmel kapcsolatos munkámért adományozott „Tolna Megye Védelméért” emlékérmet és oklevelet.

 

Dombóváron a Kapaszkodó és az APOK költségvetési egyeztetésén vettem részt, melyen a módosított adatok birtokában folyt az egyeztetés. (Bővebb tájékoztatás a 2. napirendi pont keretében.)

 

Minden szerdán Dombóváron a Stabag irodában az iskola beruházással kapcsolatos kooperáció  tartására kerül sor, melyen legtöbb esetben a jegyző úrral és Lázár Alberttel veszünk részt. (Bővebb tájékoztatás az 5. napirendi pont keretében.)

 

Az óvodai és iskolai tetvességgel kapcsolatban intézkedés történt. (Bővebb tájékoztatás az

Egyebek c. napirendi pont keretében.)

 

A közfoglalkoztatás a tervnek megfelelően folyik. (Bővebb tájékoztatás a 3. napirendi pont keretében).

 

A jegyző úr elkészítette és benyújtotta a közfoglalkoztatás szervezők támogatásával kapcsolatos pályázatot.

 

A faluvégi buszmegállók közül egy elkészült, a másik kettő készítése folyamatban van.

Megkezdődött a nyertes „Virágos Döbröközért” pályázat köztéri bútorainak gyártása.

(Bővebb tájékoztatás az Egyebek c. napirendi pont keretében.)

Kérem előterjesztésem elfogadását.

 

Döbrököz, 2011. március 3.

                                         Tisztelettel:

                                                             Szili Lajosné sk.

                                                               polgármester


         3. napirendi pont

 

 ELŐTERJESZTÉS

  

Tárgy: A Kistérségi Krónikás 2011. évi kiadása.

 

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A 2011. február 15-én tartott ülésünkön olyan döntés született, hogy a Kistérségi Krónikás településünkön történő terjesztésére önkormányzatunk nem tart igényt.

 

A Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője azzal a kéréssel fordult önkormányzatunkhoz, hogy az újság megjelentetését újból tárgyalja a Képviselő-testületünk, mert a korábbinál lényegesen kedvezőbb ajánlatot kapott a Társulás.

Az ajánlatokat az alábbi kimutatás tartalmazza:

 

         2011. év                                  korábbi ajánlat    újabb ajánlat

 

megjelenési alkalom száma                             26                        20

példányszám                                             15.000 db            20.000 db

egész évi költség bruttó                            5.895.000 Ft          3.587.520 Ft

Döbröközre eső évi bruttó költség

lakosságszám arányosan, ha

minden település igényli                              360.021 Ft            212.010 Ft

 

Határozati javaslat:

 

Döbrököz Község Önkormányzata úgy határozott, hogy igényt tart/nem tart igényt a „Kistérségi Krónikás” településünkön történő terjesztésére.

Az önkormányzat vállalja/nem vállalja az újság évi 212.010 Ft összegű költségének megfizetését.

 

Döbrököz, 2011. március 3.

                                     Tisztelettel:

 

                                                     Szili Lajosné sk.

                                                       polgármester


 

<<<vissza<<<