A program neve:  „Út a munkához”

 

Döbröközön a képviselő testület úgy határozott, hogy a foglalkoztatást mindenkinek 200 napra, napi 6 illetve 8 órában biztosítja.

A program 2009. ápr.1-jén kezdődött, 60 fővel. Falunkra nagyon ráfért már a fejlődés, a felújítás. A programban résztvevőkkel az alábbi munkákat végeztük 2009-évben:

A falu területén a zöldövezet karbantartása, az árokrendszer helyreállítása mellyel két utca kivételével végeztünk. Jövőre a munkálatokat a hegyen folytatjuk. Tervezzük, hogy tavasszal elkezdjük az útpadkák nyesését is.

A nyár folyamán részt vettünk az Iskola felújításában és az épület teljes belső kifestésében.

Az óvodában kialakítottunk egy tornaszobát, valamint új burkolatot kapott a folyosó. Ősszel elkezdtük a hegyi óvoda állagmegóvását is, amely a külső rész felújításából, illetve belső rész kifestéséből állt. A munkálatokat a tavasszal folytatjuk. Az óvodába egy kisegítő munkaerőt is állítottunk.

Elkezdtük a meglévő járdák átrakását, amelyet jövőre folytatunk. Új betonjárda készült a Páhy, Iskola, Széchenyi, Ifjúság utcákban a mi dolgozóink részvételével. Idén járdalap került a Cserénfai utcába és a Kapos utcába is a téglajárda helyett.

A plébános úr és az egyház támogatásával a temetőben elhelyeztünk 10 db szeméttárolót, amelyet rendszeresen ürítünk. A temetőt egész évben gondozzuk. Jövőre tervezzük a felső bejáratnál a régi nagy szeméttároló visszaállítását, valamint a kis kápolna felújítását, beszínezését.

Az idén elkészült három játszótér, amelyből kettőt a közfoglalkoztatottak, a harmadikat a Polgárőrség segítségével állítottunk fel. Az Iskola utcában 220 m új aszfaltburkolat készült, amely mellé 50 cm szélességben zúzott követ terítettünk.

A helyi vállalkozóval történt megállapodás alapján 4 ember napi 2 órában hordja az ebédet az idősek számára.

Idén 600 méter vízvezeték épült az Öreghegyen, melynek utómunkálataiban vettünk részt.

Egy számítógépes szakembert helyeztünk a könyvtárba, ahol így a hosszabb nyitva tartás biztosított az internetezők és a könyvtár szolgáltatásait igénybevevők részére.

A hegyen elvégeztük a Bodon-kút felújítását.

A magas gázárak miatt a képviselő-testület döntött egy vegyes tüzelésű kazán vásárlásáról, mely milliós nagyságrendben csökkenti az Önkormányzat épületének fűtési költségeit. A favágást, fűtést is a közfoglalkoztatottak végzik.

A tél beálltával a létszámunk csökkent. A megmaradt munkások a téli időszakban hólapátolást, favágást végeznek.  (Lázár Albert képviselő)

 

<<<vissza<<<