Képviselő-testületi ülés

 

8. napirendi pont

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

 

A DÖBRÖKÖZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT és a DÖBRÖKÖZI CIGÁNY KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZÖTT

 

A helyi cigány kisebbség közösségi jogainak érvényesítése érdekében a Döbrököz Község ÖnkormányzatA (a továbbiakban: Községi Önkormányzat, képviselő: Szili Lajosné polgármester) és a Döbröközi Cigány Kisebbségi Önkormányzat ( a továbbiakban: Kisebbségi Önkormányzat, képviselő: Farkas János elnök) a következő megállapodást kötik.

 

1.     Tárgyi feltételek

 

A Községi Önkormányzat a Nek. Tv. 28.§-ának értelmében – kérésre – biztosítja a Kisebbségi Önkormányzat testületi működéséhez szükséges helyiséghasználatot, ellátja az ezzel kapcsolatos adminisztratív teendőket (meghívók, jegyzőkönyvek gépelése), és a Polgármesteri Hivatalon ( a továbbiakban: Hivatal) keresztül a postai, sokszorosítási feladatok ellátását, legfeljebb havi 2. 000,- Ft költségkeret terhére.

 

A Községi Önkormányzat a megállapodásban foglalt feltételeket kizárólag a Kisebbségi Önkormányzat helyi feladatainak ellátásához biztosítja.

 

2.     A költségvetés elkészítése és elfogadásának rendje

 

            A költségvetési koncepció elkészítése

 

A Községi Önkormányzat Kárpáti Csabát, a Polgármesteri Hivatal jegyzőjét (továbbiakban: megbízott) jelöli ki a Cigány Önkormányzattal történő gazdasági kapcsolattartásra. A megbízott november 30-ig, a költségvetési koncepció összeállítását megelőzően, áttekinti a Kisebbségi Önkormányzat elnökével a Kisebbségi Önkormányzat következő költségvetési évre vonatkozó feladatait, bevételi forrásait.

 

            A Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatának, az önkormányzat költségvetési rendelettervezetének elkészítése

 

Az önkormányzati megbízott tájékoztatja a Kisebbségi Önkormányzat elnökét a Községi önkormányzat költségvetési koncepciójának a Kisebbségi Önkormányzatra vonatkozó részéről, valamint a Kisebbségi Önkormányzat költségvetés készítésére vonatkozó határidőről.

 

A költségvetési törvény kihirdetését követően, a költségvetésre vonatkozó részletes információk megismerése után az önkormányzat megbízottja folyatatja az egyezkedést az elnökkel, ennek  keretében  az elnök rendelkezésre bocsátja a Kisebbségi Önkormányzatra vonatkozó adatokat. Az egyeztetést a költségvetési törvény kihirdetését követő 30 napon belül kell lefolytatni.

A 158/1995.(XII.26.) Korm. Rendeletben meghatározott adatszolgáltatás során szolgáltatott adatok valódiságáért, a számviteli szabályokkal és a statisztikai rendszerrel való tartalmi egyezőségéért a Kisebbségi Önkormányzat tekintetében a Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének elnöke, a Községi önkormányzat polgármestere és jegyzője együttesen felelős.

 

 

6.      A megállapodás elfogadásának, és módosításának rendje

 

Az együttműködési megállapodást a Községi és a Kisebbségi Önkormányzatok Képviselő-testületei határozatban fogadják el, s azt az önkormányzatok nevében a polgármester és az elnök írja alá.

 

A megállapodás visszavonásig érvényes. A jegyző, a megállapodás – vonatkozó jogszabályok változása miatti – módosításának szükségességét a Községi Önkormányzat elnökének jelzi.

  

Döbrököz, 2010. december 07. 

 

 

          Szili Lajosné                                                       Farkas János

          Polgármester                                                            Elnök

 

 

 <<<vissza<<<