A Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat eredményei

Önkormányzatunk képviselő-testülete a Szociális Bizottság javaslatára a 2010. november 9-i zárt ülésén döntött a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat 2010/2011 tanévére beérkezett támogatási kérelmekről. A képviselő-testület kiemelten figyelemmel kíséri a felsőoktatásban tanuló diákokat, úgy gondolja, hogy a falu közösségének támogatnia kell elsősorban a rászoruló, jó képességű fiatalokat. Ezért döntött úgy, hogy idén a kérelmezők közül 21 pályázónak megítéli az ösztöndíjat. (2008-ban 6-an, 2009-ben 13-an részesültek az ösztöndíjban.)

A pályázati kiírás szerint lehetőség volt a 2011-ben érettségizőknek is az ösztöndíjat megpályázni, azonban a Képviselő-testület a pályázók magas száma miatt idén őket támogatni nem tudta. Azonban amennyiben a most érettségizők ténylegesen felvételt nyernek valamelyik főiskolára vagy egyetemre, úgy lehetőségük lesz jövőre ismét pályázni.

A döntés szerint 10 hónapon keresztül - differenciáltan - havi 2000 ill. 3000 Ft támogatást kapnak az önkormányzattól a nyertesek, mely összeget az illetékes felsőoktatási intézmény megduplázza, azaz ténylegesen 4000 ill. 6000 Ft/hó ösztöndíjat kap az államilag finanszírozott képzésben résztvevő tanuló.

 

Az ösztöndíjat elnyert diákok névsora:

 

Boczor Brigitta

Csipai Beáta

Farkas Marianna

Farkas Mónika

Fehér László

Galambos Nóra

Gelencsér Balázs

Gosztola Zsuzsanna

Györki Franciska Éva

Kéri Marietta

Komlóczi Zoltán

Kovács Szabolcs

Kozma Erika Tímea

Nemes Lenke

Orbán Mirkó

Prógli Ágnes

Regényi Alexandra

Szabó Gábor

Szalai Szilvia

Szili Lívia

Varga Anikó Etelka

 

<<<vissza<<<