Elkezdődött az iskola felújítása

 

Az utolsó nyári hónap végén, augusztus 31-én reggel fázósan gyülekeztek a fecskék a villanydróton útra készen. Szeptember elsején már egy sem volt itt. Távozásuk jelképes: ők elrepültek, s velük együtt a nyár is. Egyszeriben ősz lett.

 

 

Augusztus 31-én az ősz egyik biztos eseménye is megtörtént a Művelődési Házban: az iskolai tanévnyitó. S másnap már a tanítás, tanulás kezdődött az új, ideiglenes tantermekben. Egyelőre mindenkinek furcsa, hogy nem a régi iskolában, az régi osztályokban folyik a tanítás, s bizony kissé szűkös is az új hely, de rövidesen belakják a termeket, épületeket tanárok, diákok egyaránt.

 

Közben elkezdődött az iskola felújítása. Elsőként a tereprendezés során megszabadították a kivágott ecetfa gyökereitől a talajt, felszedték a régi járdákat, s folyik az alapok készítése. Ezzel egy időben az iskola belsejében fűtésszerelők dolgoznak, akik lecserélik a legtöbb elhasználódott radiátort is. Kisebb-nagyobb gépeket látunk dolgozni az udvaron. Új bejáratot vágtak az iskola kerítésébe, szóval meglepő intenzitással folyik a munka.

 

 

 

<<<vissza<<<