A régió munkaügyi vezetőjének látogatása

 

A Sorsfordító program megvalósulását tekintették meg a napokban Dr. Brebán Valéria a Regionális Munkaügyi Kirendeltség vezetője, Illetve Szakács Anna a Dombóvári Munkaügyi Kirendeltség vezetője.

 

 

Szili Lajosné polgármester asszony végigvezette a vendégeket a Kovács-féle kertészetben helyet kapott Sorsfordító program árvíz utáni helyszínén. Először tájékoztatást adott az árvíz előtti állapotokról. Kiemelte, hogy a programtól mind elméleti, mind pedig gyakorlatai elemeiben ígéretes eredményeket várt a község vezetése, és valóban minden jel arra mutatott, hogy céljaink, a Sorsfordító program megvalósulása eredményes lesz. A program felett bábáskodók azt remélték, hogy egyfajta minta lesz itt Döbröközön az egész régiónak, de országosan is az a módszer, az a szakszerűség, ahogy itt folyt a munka mind az önkormányzat támogatása, mind az oktatók hozzáállása, mind pedig a program résztvevőinek szorgalma miatt is.

Sajnos az árvíz súlyos károkat okozott mind anyagiakban, mind pedig abban a lendületben, ahogy itt a munkák folytak. Dr. Brebán Valéria megtekintette azokat a tönkrement fóliasátrakat, több hektár földet amelyek még mindig víz alatt állnak, de megtekintette az új sátrakat is, ahol a Sorsfordító mindenre elszánt csapata újrakezdte a termelést. A kirendeltség-vezető asszony elbeszélgetett a programban résztvevő munkásokkal is, akik elmondták, hogy mindaz, amit itt létrehoztak az az övék, azt sajátjuknak tekintik.

 

 

A jelenlévőkben megfogalmazódott az a kívánság, hogy a program jövőbeni sikere érdekében mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati képzést meg kellene hosszabbítani egy évvel az árvízi károk miatt. Dr. Brebán Valéria e kérés jogosságával, szükségességével egyetértve, támogatásáról biztosította az elképzelést.

A jelen lévő Kárpáti Csaba jegyző, Lázár Albert közfoglalkoztató, Kovács Zsolt oktató szintén jó elképzelésnek tartották a program futamidejének meghosszabbítását.

 
<<<vissza<<<