Egyetemisták látogatása

A Pécsi Tudományegyetem andragógia* szakos tanulói a múlt héten tanulmányi látogatáson voltak Döbröközön, ahol megtekintették a SORSFORDÍTÓ – SORSFORMÁLÓ program működését tanáraikkal együtt. A program, mint már többször írtunk róla, a Kovács-féle kertészetben működik 10 fő részvételével.

Már több alkalommal tanulmányozták vidékiek e program megvalósulását, akik elmondták, példa értékű az a szakszerűség, az a gyors fejlődés, az a távlatokban való gondolkodás, amit itt tapasztalnak. Eredményeinkről a hírünk már messzire elért, így került sor az andragógia szakos diákok látogatására is.

Ez alkalommal jelen voltak még a látogatáson Szili Lajosné polgármester asszony, Dobos Károlyné Gyulaj polgármestere és Weiszenburger Józsefné FVM DASzK felnőttképzési felelős is.

Az előadást Kovács Zsolt, a program gyakorlati oktatója tartotta, melynek fő témája a munkaszervezés, a program résztvevőinek motiválása, a megtermelt termékek fogyasztókhoz való eljuttatása, a beruházásokhoz a források megteremtése volt. Egyfajta oktatási, módszertani előadást halhattak a diákok egyetemi színvonalon. (Kovács Zsolt végzettségét tekintve közgazdász.)

A látogatók megtekintették a  fóliasátrakat, a szabadföldi kertészetet is, ahol  a program résztvevői éppen a sárgarépát és a zöldséget egyelték, kapálták.

 

Képek a látogatásról:

 

 

 

 

 

*andragógia = A felnőttek iskolai és iskolán kívüli nevelésének, oktatásának, képzésének törvényszerűségeit, sajátosságait, cél-, forma-, módszer- és eszközrendszerét kutató tudomány. (Pedagógiai szakirány)

 

<<<vissza<<<