Majális remek programokkal

 

2010. május 8-án Szili Lajosné polgármester asszony kezdeményezésére a koszorúdombi valamikori majális helyén tartottuk idén a majálist. Telitalálat volt. Az idő is kedvezett; volt aki gyalog, túrabottal a kezében, sokan pedig gépkocsival mentek a helyszínre megspórolva néhány kilométert a lábukból.

Az általános iskolától indultak a hét próbára előzetesen bejelentkezett csapatok, akik hét állomáson ügyességi és szellemi feladatokkal megbirkózva jutottak el végül a színes szalagokkal jelzett útvonalon a majálisra. A szervezők, élükön Selyem Attilánéval, érdekes feladatokat, szórakozási lehetőségeket találtak ki minden korosztálynak, de főleg a gyerekeknek és a fiataloknak. Kivétel nélkül mindenki benne volt a buliban!

 

 

Az előre kiépített tűzrakó helyeknél a baráti, családi társaságok főztek, szalonnát sütöttek, de az önkormányzat is készült étellel, itallal, reggelre hagymás-zsíros kenyérrel, ebédre pedig finom pörkölttel. Később megjelent a fagyis is, de italokat is lehetett vásárolni.

 

 

 

 

A programokról. A fiatalság legkedveltebb szórakozása a számháború volt, de imádták az ügyességi feladatokat is, a sörösrekesz-építést, a karika-dobálást is.

Bencze János közreműködésével a Dombóvári Vízmű Kft. biztosított egy víztartályt, valamint egy aggregátort az elektromos áram termeléséhez, így a hangosítást is megoldották.

Óriási sikere volt Pál-Kovács Ferenc erdei kistraktor túráinak. Szinte megállás nélkül vitte a felnőtteket, gyerekeket kis erdei körutazásra.

 

 

Szóval jól éreztük magunkat. Isteni volt az erdei levegő, mozogtunk, ettünk, ittunk, beszélgettünk, nyertünk a tombolán - és ami fő: együtt voltunk a barátainkkal.

 

Képgaléria: >>>>>

 

<<<vissza<<<