A könyvtár ablak a világra

A nyugdíjas klub részére a Községi Könyvtár ingyenes tanfolyamot indított a számítógép, valamint az internet használatának megismerésére. A klub tagjai haladni akarnak a mai modern korral, meg akarnak ismerkedni, barátkozni annak új technikai eszközeivel. Ezt az igényt elégíti most ki a könyvtár. Csütörtökönként délelőtt 10-től délig tart a foglalkozás, melyet Molnár Szabolcs informatikus tart számukra.

Eleinte bizony gondot okozott az egér kezelése, az ikonok megismerése, a billentyűk tömege, de ma már - ugyan még kissé bizonytalanul-, de kalandoznak a világhálón is. Különös érdeklődéssel nézték meg Döbrököz honlapját, ahol a döbröközi hírekben számtalanszor ők is szerepeknek, így rendezvényeikről a fényképeket is megtekinthetik.

Hamarosan elérkezhet az az idő, amikor az unokák számítógépes szakzsargonját is megismerik, leveleznek egymással, recepteket cserélnek az interneten keresztül.

A tanfolyam természetesen nem zárul vizsgával, mindaddig tart majd e foglalkozás, míg azt a nyugdíjas klub tagjai igénylik.

 

Képek a foglalkozásról:

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<