Jelszavuk: "Ahol kell, ott segítünk."

A Döbröközi Polgárőr Egyesület 2005 óta létezik. Feladatuk a közrend és közbiztonság fokozott ellenőrzése, a hatóság segítése.

Szolgálataikat legfőképpen éjszakára teszik, mert a bűncselekmények többsége is éjszaka történik.

Nagy figyelmet fordítanak az idős, vagy mozgáskorlátozott emberek portájának ellenőrzésére. Jelszavuk: "Ahol kell, ott segítünk."

Az önkormányzattól kapott 275.000 Ft támogatási összegből, valamint pályázati pénzekből gazdálkodtak a 2009-es évben.

 

Vidus Attila elmondta:

2008 augusztusában vettem át a polárőrség vezetését. A jól megformált, ütőképes csapat Simon István rendőr százados által vizsgáztatott új tagokkal bővült. A DPE-nek jelenleg 14 tagja van.

Szolgálat-beosztáskor általában jelen van Deák Béla kmb-s és Rajli László mezőőr is. Velük egyeztetve szervezzük az aktuális havi járőrszolgálatot.

A 2009-es évet társadalmi munkával kezdtük: az Ifjúság utcai játszótér építésével. Szerveztünk polgárőr bált, illetve regionális polgárőr találkozót a futballpályán. 2009. november 20-ig 941 óra szolgálatot teljesítettünk.

Májusban a „lovas nap" 24 órás biztosítása a focipályán, majd a Leader TROPHY felvezetése 12 órában. Fontos volt az évenkénti szüreti rendezvény biztosítása, vagy a mindenszentekkor aktuális temetői járőrszolgálat is.

A Dombóvári Rendőrkapitánysággal közösen 8 alkalommal láttunk el közös közúti ellenőrző feladatot. Munkánkkal meg voltak elégedve.   Deák Béla kmb-sel 14 alkalommal éjszakai, 4 alkalommal nappali szolgálatot adtunk. Gyümölcséréskor, szüret előtt és után

4   alkalommal a falu határában tartottunk átfogó ellenőrzéseket a szőlőhegyen általában 3 helyszínen, 3 fős csoportokkal.

 

<<<vissza<<<