2009-ben is labdába rúgtak

 

A focisták 2009/2010-es szezonban, a megye 2.-ben indították csapatainkat. Az első lelkesedésüket nagyban elrontották a magasabb költségek jelentkezése tagsági díj, nevezési díj, játékengedélyek, pályahitelesítés, sportorvosi igazolások, játékvezetői költségek. Azon vidéki mérkőzésekre, amelyek közel vannak hozzánk, megpróbálják a csapat mellet álló sportszerető támogatókkal az utazást megoldani. A legolcsóbb fuvarozó egyébként az ipari iskola, aki 210 Ft/km-es áron adja az autóbuszt.

 

 

Gillich János DKSE elnöke: Nagy hangsúlyt fektetünk a minél nagyobb jegybevétel elérésére. Ennek érdekében megerősítettük a rendező gárdát, valamint meggyőztük a fizetés alól kibújni akarókat a jegybevétel fontosságáról. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a szezonban is folytatni szeretnénk a hagyományt és megrendezzük a sportbált.

Felnőtt csapatunk a magasabb osztályban is meghatározó szerepet játszik Negyedik helyen várjuk a folytatást. A saját nevelésű, fiatal játékosok beépítésének dacára az ellenfeleknek igen kemény „dió" vagyunk.

Az ifjúsági csapat, a társaság kicserélődése ellenére szintén az elvárásoknak megfelelően teljesített. A mi fiataljaink a tőlük 3-5 évvel idősebb játékosok között is megállták a helyüket, ők lehetnek a mi reményünk.

A legnagyobb szívfájdalmunk, hogy a pénzhiány miatt az U 14-es csapatunkat nem tudtuk elindítani a bajnokságukban. A serdülő bajnokság független a felnőtt és ifjúsági csapatok mérkőzéseitől, ezért az utaztatásuk külön költség lett volna.

A falu rendezvényein aktívan közreműködünk, ám a község sportolni hajlandó polgárait jobban meg szeretnénk mozgatni. Ebben igen nagy hátrány a tornacsarnok hiánya, mert a lakosokat télen könnyebb sportolásra bírni.

  

<<<vissza<<<