Itt a vége - nem lesz szennyvízcsatorna

 

2009. szeptember 30-án rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület. Az ülés egyetlen napirendi pontja volt a szennyvízcsatorna létesítése.

Ismeretes a község lakossága előtt, hogy a szervezők mindenkit felkerestek (volt akit négyszer is), hogy megszerezzék tőlük a szándéknyilatkozatot a társuláshoz. Sajnos még a "szűkített" tervekhez képest sem volt elegendő a lakosság hajlandósága a szennyvízcsatorna megvalósításához. Az EU-s pályázat első fordulója lejárt. A második forduló még szigorúbb feltételeket ír elő, például azt, hogy a háztartások 75 %-ának kell csatlakozni. Ezt a mennyiséget az önkormányzat sajnos a döbröközi lakosok ellenállása miatt nem tudta  produkálni. Egyes számítások szerint az önkormányzatnak mintegy 40 millió forint hitelt kellett volna felvenni ahhoz, hogy mégis megvalósuljon a beruházás. Ezt a képviselő-testület felelősen nem tudta bevállalni, így kénytelen volt olyan döntést hozni, hogy a már említett második fordulóban nem pályázik.

Ez tehát azt jelenti, hogy most nem lesz a szennyvízcsatorna beruházásból semmi.

A képviselő-testület tisztában van azzal, hogy a szennyvízcsatorna beruházás lehetősége egy olyan időszakban érkezett Döbröközre, amikor nagyon sokan bizonytalannak érzik a jövőt,  sokakat a devizahitelek emelkedése nyomorít, sok a munkanélküli, sokan csak máról holnapra tudnak élni. Biztos, hogy a legtöbben ezért nem  csatlakoztak még az igen kedvező részletfizetési lehetőségek ellenére sem.

A képviselő-testület figyelemmel kíséri a Kurdon hamarosan elkészülő szennyvízcsatorna megvalósításának és működésének tapasztalatait , valamint keresi az újabb lehetőségeket, hogy ez a beruházás a jövőben mégis megvalósulhasson.

 

<<<vissza<<<