Új temetői hulladéklerakók

Legyünk igazságosak, rendkívül csúnya és rendezetlen hatást keltett a  temetőben az, hogy elszáradt virágainkat, megfakult koszorúinkat, a lekaszált gazt, a kiégett gyertyacsonkot gyakorlatilag találomra dobtuk el valahova jó esetben egy kupacba a temetőben. Sajnos az is előfordult, hogy az általunk gondozott sírtól néhány méterre tettük ugyanezt, talán azért, mert az idős embereknek nehéz messzebb menni sokszor botorkálva, hiszen a sok gondozatlan sír miatt a közlekedési utak is elgazosodtak.

Az önkormányzat a plébános úrral egyetértésben 10 hulladéklerakót helyez el a temetőben oly módon, hogy azok bárhonnan könnyedén megközelíthetőek legyenek.  A plébánia 98 000 Ft-ot fizetett az önkormányzatnak a tárolókért, ill. a hívek adományából valósult meg.
Az esztétikus, szögvasból és dróthálóból készült tárolókat a közmunkások karbantartó brigádja készítette és állítja fel folyamatosan. A közlekedési utak és a régóta gondozatlan sírok környékének tisztántartását a közmunkások egy brigádja folyamatosan végzi.

Kérjük a lakosságot, hogy a jövőben az új hulladéktárolókat szíveskedjenek használni.

<<<vissza<<<