Új, sokkal kedvezőbb feltételekkel mégis megvalósulhat a szennyvízcsatorna Döbröközön!


 

Tisztelt  Leendő  Társulati  Tag!

Községünk Önkormányzata továbbra is kiemelt figyelmet fordít a szennyvízelhelyezés és -tisztítás megoldandó feladataira.

Mivel az első alkalommal nem sikerült a kellő nagyságú támogatottságot elérni a víziközmű társulat megalakításához, ezért kérdezőbiztosaink ismételten felkeresik Önöket a szennyvízcsatorna társulat szervezésével kapcsolatban.

Az azóta eltelt időszakban ugyanis az alábbi változások történtek:

Ø     a bekerülési összeg (önrész) egyösszegű befizetés esetén 180.000,- Ft lesz érdekeltségi egységenként

Ø     60 havi részletfizetés esetén 205.000 Ft - érdekeltségi egységenként

Lényeges, hogy megjelent egy újabb pályázati kiírás az önkormányzatok számára, ami a hasonló beruházások önrészének 50-70%-ig terjedő mértékű támogatására nyújt lehetőséget, ami tovább csökkenthetné a fenti összegeket.

Nem valószínű ugyanis, hogy még egyszer adódik ilyen kedvező lehetőség a község életében, hiszen előfordulhat, hogy több mint 92% állami támogatással valósulhat meg községünk csatornázása.

Kérjük továbbá figyelembe venni, hogy függetlenül attól, hogy a jelenlegi lehetőséget ki tudjuk-e használni, az önkormányzatnak a beruházást 2015-ig kötelező feladatként el kell készíteni, de az építkezést a jövőben már korántsem biztos, hogy ilyen előnyös feltételek mellett lehet finanszírozni.

A körülmények alakulása miatt kérjük a korábban nemleges választ adó ingatlantulajdonosokat, hogy vizsgálják felül korábbi véleményüket, és csatlakozzanak a társulathoz a helyi szervezőkön keresztül, akik hamarosan felkeresik Önöket, hogy az előzőekben leírt feltételek mellett minél többen igenlő választ adjanak a szennyvíz beruházáshoz való csatlakozásra.

Kérjük tehát, hogy csatlakozzon Ön is a társulathoz, és járuljon hozzá településünk fejlődéséhez a tisztább, egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez, unokáink jövőjéhez, és nem utolsó sorban saját kényelméhez.

 

Döbrököz, 2009. június 16.

Döbrököz Község Önkormányzata

 

<<<<<