A 100 éves Lutz Ádámné


 

Falunk legidősebb lakosa Lutz Ádámné. Annuska néni, 2009. január 21-én ünnepelte 100. születésnapját. Ezen a napon az Árpád utcai kis ház minden szeglete tele volt ünneplőkkel, rokonokkal. Amerre csak néztünk, mindenütt virág, étel, ital, ajándékok sokasága, no és jókedv. Mert hála Istennek Annuska néni ragyogó testi és szellemi egészségben érte meg ezt a szép kort. Ma is főz, mos, takarít, szóval ő irányítja a háztartást. Ez a fürge kis asszony le sem akart ülni két lánya közé, szinte végig állt az ünnepség alatt.

A rokonok hada vette őt körül, akik verssel, énekkel, muzsikálással kedveskedtek az ünnepeltnek. Annuska néni  mindenkinek mondott valami kedveset és élvezte az ünneplés minden percét.

Szili Lajosné polgármester asszony Annuska néni életútjának jelentősebb eseményeit elevenítette fel köszöntőjében, majd az ajándékok átadásakor a község lakóinak jókívánságait tolmácsolta.

Dr. Markó Gábor jegyző oklevelet adott át a mellé a 100.000 Ft. mellé, melyet a Magyar Állam ad minden 100. életévét betöltöttnek. Iskolás gyerekek muzsikálással, verssel, saját készítésű kis ajándékkal köszöntötték az új generáció nevében a "Szupernagyit" .

Lakodalmat idéző mulatság kezdődött, mely éjfélig tartott. Lutz Ádámné, az ünnepelt is táncra perdült. Úgy táncolt, mint fiatal korában. Még kurjongatott is: "Sose halunk meg!"

A Jó Isten éltesse soká. Annuska néni! Szeretünk Téged!

 

Az örök kérdés: Mi a hosszú élet titka?

A 100 éves Annuska néni válasza: Nem igen szedek gyógyszert, de a Béres-cseppet és napi másfél deci finom fehérbort a teába elfogyasztom.

 

Szili Lajosné polgármester asszony köszönti az ünnepeltet

 

Dr. Markó Gábor jegyző oklevelet ad át

 

Egy rokon humoros verssel köszönti Anuus nénit

 

 

A 100 évesnek emeletes torta jár

 

A polgármesteri hivatal ajándéka ez az egyedi váza

 

 

 

 

 

 

 

<<< vissza <<<