Mégsem lesz körjegyzőség Döbröközön


 

Egyelőre mégsem lesz körjegyzőség Döbröközön, így döntött a döbröközi képviselő-testület a 2008. december 2-i rendkívüli ülésén.

Mint már korábban értesülhettünk róla, Gyulaj község kezdeményezésére felmerült a közös körjegyzőség létrehozásának gondolata, amit különösen költségvetési szempontok miatt előzetesen jó ötletnek tartott a döbröközi képviselő-testület is.

Szili Lajosné polgármester tárgyalásokat folytatott Dobos Károlyné Gyulaj polgármesterével, mely eredményeként elkészült a megállapodás és az alapító okirat tervezete is. E dokumentumokat, valamint a leendő önkormányzati költségvetési jelentést együttes ülésen megvitatta 2008. december 1-én a Pénzügyi és az Ügyrendi Bizottság. A bizottságok elfogadásra javasolták a megállapodást, ugyanakkor a később tárgyalt költségvetési jelentésből kiderült, hogy a korábbi számításokhoz képest Döbrököz községnek csak csekély megtakarítást eredményezne a körjegyzőség létrehozása, ugyanakkor a jegyző heti 1-2 alkalommal Gyulajon tartózkodna. Még ezen az éjszakán folytatódtak Gyulajjal a tárgyalások.

A két szempontot, a csekély költségvetési megtakarítást és a jegyző gyulaji munkaidejét nem sikerült a gyulaji és a döbröközi testületnek elfogadhatóan rendezni, így a megállapodásra nem került sor.

A körjegyzőség létrehozására továbbra is lehetőség van, de erre egy későbbi időpontban kerülhet esetleg sor, amikor majd a feltételek mindkét településnek egyaránt kedvezőbbek lesznek.

 

 

<<< vissza <<<