Kapos-menti Oktatási Társulás alakult


 

Dombóváron 2008. november 6-án 8 település képviselő-testülete közös ülést tartott, melynek célja, volt, hogy megállapodást kössenek oktatási-nevelési feladatokat ellátó intézményi társulásról.

 

Dombóvár város, Attala, Csikóstőttős, Döbrököz, Jágónak, Kapospula, Kaposszekcső és Nak községek a társulást azért hozták létre, hogy a társult települések közigazgatási területén lakó általános és középiskolás korú tanulóknak a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvényben meghatározott bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai nevelésének, oktatásának biztosítása megtörténjen úgy, hogy a közoktatási intézmény közös fenntartásával a társult önkormányzatok kötelező közoktatási feladataikat gazdaságosan és szakmailag magas színvonalon és hatékonyan lássák el. A közoktatási intézmények közös fenntartásával a nevelési oktatási intézményekben a munkaerő kihasználtság jobbá váljon, az egy gyermekre eső fajlagos költségek csökkenjenek.

 

Döbrököz község képviselő-testülete először megszűntette eddigi intézményeit, majd döntött az új intézmény, a Kapos-menti Oktatási Társulás létrehozásáról. E társulás tagjának kell lennünk legalább 2015-ig, mivel a Konzorciumi együttműködési megállapodás az „Együtt, egymással, gyermekeinkért, a jövőért” új K.O.R. – Új Kapos Menti Oktatási Rendszer” projekt keretében erre már kötelezettséget vállaltunk.

 

A megállapodás 2009. augusztus 1. napjával lép hatályba. Addig iskolánk és óvodánk az eddigi keretek között működik.

 

 

<<< vissza <<<