Konzorciumi együttműködés


 

2008. október 16-án 17 órakor négy település képviselő-testülete rendhagyó módon közös ülést tartott a Dombóvár Polgármesteri Hivatal Újvári termében. Dombóvár, Kaposszekcső, Csikóstőttős és Döbrököz képviselői Szabó Loránd dombóvári polgármester meghívására gyűltek egybe, ahol a napirendek a következők voltak:

 

1. Konzorciumi együttműködési megállapodás az „Együtt, egymással, gyermekeinkért, a jövőért” új K.O.R. – Új Kapos Menti Oktatási Rendszer” projekt megvalósítására.

 

2. Azonnali beszedésre vonatkozó felhatalmazás a konzorciumi együttműködési megállapodás 3.8 pontja alapján.

 

A négy település több mint 1,3 milliárd forint összeget fordíthat nyertes uniós pályázat eredményeként iskolái felújítására, oktatási rendszerének fejlesztésére. Ennek közös megvalósítására hozott létre kötelezően konzorciumot a közös ülésen a települések önkormányzata képviselő-testülete. A konzorcium vezetője Szabó Loránd lett.

Mostantól két év alatt kell elkészülnie a döbröközi iskola felújításának, melynek keretében többek között aula kerül kialakításra, új vizesblokk készül, új tantermek létesülnek, az akadálymentesítés megoldódik, lift beszerelésére is sor kerül stb…

Már most megindult a szakmai munka az új oktatási tevékenységek és oktatásszerkezeti átalakítások előkészítése tekintetében. Hamarosan közbeszerzési kiírásokra kerül sor, majd a tervezés és a megvalósítás következik.

Az óriási beruházásnak tehát két év alatt készen kell lennie.

 

 

<<< vissza <<<