Az iskola beszámolója


 

A Döbrököz Község Önkormányzata képviselő testülete 2008. szeptember 9-én ülést tartott, melyen meghallgatta Andikné Schmidt Mária igazgató helyettes tájékoztatóját az egységes iskola működéséről.

 

Az ülésen részt vett Gál János, az egységes iskola igazgatója is. Hozzászólásában elmondta, hogy az egységes iskola létrehozásakor mind a dombóvári, mind pedig a döbröközi önkormányzat jól döntött. Az általános iskola szakos ellátottsága megoldódott, a végzős diákok felvételi jelentkezés nélkül folytathatják tanulmányaikat a dombóvári Apáczaiban. Valamikor évtizedekkel ezelőtt már volt alapfokú oktatás az intézményben, így azóta is 12-es-ként emlegetik az iskolát.

Jelentős kihívásnak tartja az igazgató úr a különböző képességű tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor a különböző tanulmányi versenyekre való felkészítés már a tehetséggondozás keretében működik. Az iskola az elmúlt évben is szép eredményeket ért el. Külön kiemelendő az országos kompetenciamérés eredménye mind matematikából, mind pedig szövegértésből. A sikeres felnőttoktatás Döbröközön folytatódik, valamint szakképzést szeretnének Döbröközre hozni igény szerint.

 

A témához a képviselők hozzászóltak, megfogalmazták elvárásaikat, ill. kérdéseket tettek fel. Szili Lajosné polgármester asszony összefoglalójában megerősítette az elhangzottakat. Reményét fejezte ki, hogy e tartalmas, magas színtű oktatás ide vonzza akár még a környező településekről is a tanulókat. Ugyanakkor tájékoztatta a testületet és a jelenlévőket, hogy most már biztos, hogy az iskola felújításához önkormányzatunk megnyert 108.054.752 Ft-ot. Ennek keretében az iskola akadálymentesítése megoldódik, új vizesblokk készül, aula kialakítására kerül sor. (Az alaprajz a változások megjelölésével megtekinthető itt.)

 

 

<<< vissza <<<